Elevii romani au cucerit sase medalii la Olimpiada Internationala de Chimie "D. Mendeleev" 2016

Lotul olimpic de chimie al Romaniei a cucerit sase medalii, intre care doua medalii de aur, doua medalii de argint si doua medalii de bronz, la a 50-a editie a Olimpiadei Internationale de Chimie „D. Mendeleev”, desfasurata in perioada 1 - 8 mai, la Moscova.

Medaliile de aur au fost obtinute de Andrei Iliescu (clasa a XII-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti) si Paul Haidu-Gerea (clasa a XI-a/Colegiul National „Mircea cel Batran” din Constanta). Ambii elevi au fost laureati cu aur si argint la editia precedenta, insa spre deosebire de anul trecut, Andrei Iliescu a reusit sa se claseze pe locul I cu punctaj maxim.

Medaliatii cu argint sunt Cristian Robert Raclea (clasa a XII-a/Colegiul National „Vasile Alecsandri” din Galati), care si-a egalat performanta din 2015, si Mihnea Daniel Zoican (clasa a XII-a/Colegiul National „Sfantul Sava” din Bucuresti). Medaliile de bronz au revenit elevelor Georgiana Sabina Firtala (clasa a XII-a/Colegiul National „Petru Rares” din Piatra Neamt) si Raluca Darauta (clasa a XII-a/Colegiul National „Gheorghe Vranceanu” din Bacau).

Competitia presupune sustinerea a trei probe, timp de 5 ore, dintre care doua probe teoretice si una practica/experimentala, toate cu grad de complexitate extrem de ridicat. Prima proba teoretica a cuprins 8 probleme obligatorii, iar a doua a avut ca obiectiv rezolvarea unei probleme (la alegere dintr-un set de trei) pentru fiecare din cele 5 sectiuni incluse: chimie fizica, stiintele vietii, chimie anorganica, chimie organica si chimie analitica.

La aceasta editie jubiliara a concursului au participat 120 de elevi din 19 tari.

Citeste si:
O româncă, locul întâi la Olimpiada Europeană de Matematică pentru...
O elevă româncă a câștigat...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

Sursa foto: sondem/Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri