Adevarul Financiar va prezinta caile prin care au plecat romanii in strainatate, pe baza datelor cuprinse in lucrarea „Calatoriile internationale inregistrate la frontierele Romaniei in trimestrul I 2016“, publicata recent de Institutul National de Statistica (INS).

Datele au fost furnizate pentru INS de catre Ministerul Afacerilor Interne – Inspectoratul General al Politiei de Frontiera – si au la baza informatiile colectate la punctele de control de la frontiera.

Publicatia INS nu contine si date privind sosirile romanilor in tara, plecati anterior in strainatate, referindu-se exclusiv la plecari.
Crestere cu 16% a plecarilor

Iesirile vizitatorilor romani in strainatate au avansat fata de perioada corespunzatoare a anului precedent, numarul de plecari in trimestrul I 2016 fiind de 3,26 milioane, in crestere cu 16% fata de trimestrul I din 2015, noteaza INS.

Citeste si:

Punctele de control la trecerea frontierei unde s-au inregistrat cele mai multe plecari au fost Otopeni (697.919 iesiri), Bors (495.394), Petea (199.623), Albita (144.493) si Nadlac (137.592).

In aceeasi perioada, transportul rutier a fost cel mai utilizat in trimestrul I 2016 atat de catre de vizitatorii straini pentru a calatori in Romania, cat si de romanii care au plecat in strainatate.

In ceea ce priveste plecarile vizitatorilor romani in strainatate, „fata de trimestrul I 2015 s-a inregistrat o crestere de 62,3% pentru tipul de transport aerian“, mai arata studiul INS.

Citeste articolul integral pe Adevarul Financiar.

Sursa foto: View Apart / Shutterstock