"Viata lui Raed Arafat, din Palestina in Romania"

In premiera in Romania, jurnalistii Adevarul vor prezenta un documentar cu marturii exclusive despre viata lui Raed Arafat, cunoscutul medic si cel care a pus bazele Serviciului Mobil de Urgenta Reanimare si Descarcerare (SMURD) din Romania, conform Adevarul.

Realizat in Palestina, de jurnalistul Adevarul, Florin Ghioca, documentarul prezinta marturii ale celor care l-au cunoscut in copilarie. Acestia povestesc faptul ca Arafat era un copil extrem de sarguitor la invatatura si visa, inca din clasa a 5-a, sa salveze vieti. Astfel, parcursul lui in viata si faptul ca a devenit un reputat medic in Romania nu a mirat pe nimeni. Dimpotriva, oamenii sunt mandri ca un locuitor al unei familii celebre din Nablus a ajuns demnitar in Romania, tara care l-a adoptat.

Jurnalistul Adevarul, Florin Ghioca a stat de vorba cu mai multi prieteni din copilarie, cu varul acestuia si cu un fost coleg de facultate. Filmat in orasul Nablus, unde Raed Arafat a locuit pana la 16 ani, inainte de a pleca in Romania unde a urmat cursurile Universitatii de Medicina “Iuliu Hatieganu” din Cluj, documentarul prezinta casa in care a copilarit si in care acum sta familia lui, scoala si liceul unde a invatat, dar si detalii despre felul in care Raed Arafat "era medic inca din scoala".

Citeste articolul integral pe Adevarul.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din sec╚Ťiunea Social »Setari Cookie-uri