19 Mai 2016

Dosarul Hexi Pharma: Politistii au preluat documente de la Spitalul "Victor Babes", Institutul Oncologic si Spitalul de Arsi



Dosarul Hexi Pharma este in continua derulare. Mai multe documente au fost ridicate de politisti de la Spitalul de Boli Infectioase si Tropicale "Victor Babes", Institutul Oncologic Bucuresti si Spitalul de Arsi, in dosarul privind dezinfectantii Hexi Pharma, au declarat oficiali din Politia Romana.

Dosarul Hexi Pharma a dat peste cap sistemul medical din Romania. Documentele preluate de catre politisti vizeaza relatiile comerciale ale celor trei spitale cu firma Hexi Pharma, dar si cu alte societati care au furnizat unitatilor sanitare substante biocide, urmand sa se verifice daca s-a respectat legislatia privind achizitiile publice, a precizat sursa citata, conform News.ro

Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a anuntat, in 13 mai, ca procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica au dispus efectuarea urmaririi penale fata de compania Hexi Pharma pentru infractiunea de "participatie improprie la infractiunea de zadarnicire a combaterii bolilor".
In cadrul anchetei, Parchetul instantei supreme a anuntat, marti, ca vor fi facute doua expertize, respectiv constatari tehnico-stiintifice asupra produselor Hexi Pharma.

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, ca mai multe probe recoltate din dezinfectantii oferiti spre vanzare de societatea Hexi Pharma au ajuns la Institutul Cantacuzino pentru a fi analizate stiintific de specialisti, in cadrul expertizelor dispuse de anchetatori.

Mai multe persoane au fost duse la audieri in dosarul Hexi Pharma

Patronul firmei Hexi Pharma, Dan Condrea, pe directorul general Flori Dinu si mai multi angajati ai firmei au fost audiati saptamana trecuta.
De asemenea, anchetatorii au facut, saptamana trecuta, noi verificari la sediul firmei si au sigiliat probe, cercetarile vizand atat zona de productie, cat si documentele societatii. La sediul IGPR au fost verificate calculatoarele si telefoanele directorului general al Hexi Pharma, Flori Dinu, si ale chimistului fabricii.

Procurorul general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Augustin Lazar, a declarat ca au fost impuse termene si se lucreaza intr-un ritm sustinut in dosarul dezinfectantilor folositi in spitale, iar expertizele care au fost dispuse la "un institut romanesc” vor avea valoare probatorie.

Judecatoria Sectorului 5 a hotarat, in 16 mai, ca Hexi Pharma sa nu poata incepe, timp de doua luni, procedura de dizolvare sau lichidare, sa nu instraineze activele, sa nu diminueze capitalul social si sa nu faca niciun fel de transferuri banesti sau plati, cu exceptia salariilor si a platilor la utilitati, in aceasta perioada fiind interzisa orice vanzare de produse biocide. Instanta a admis astfel cererea Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) de suspendare a dizolvarii sau lichidarii firmei Hexi Pharma.

In urma acestei dezicii, compania Hexi Pharma a renuntat, in 17 mai, la cererea de insolventa pe care a depus-o, pe 11 mai, la Tribunalul Bucuresti, instanta luand act de solicitarea firmei.



Citeste si