Seria dezvaluirilor din dosarul Hexi Pharma a continuat joi, Laura Georgescu, fosta sotie a patronului Dan Condrea afirmand ca acesta a fost agent SIE si ca a fost filat de SRI. Ea a confirmat zvonurile aparute zilele trecute potrivit carora Dan Condrea avea in calculatorul sau liste cu sumele date unor medici si politicieni care au sustinut Hexi Pharma.

Dan Condrea a fost agent SIE. Stiu pentru ca l-am intrebat si nu mi-a raspuns nimic, desi el imi raspundea mereu la intrebari. Daca nu mi-a raspuns, inseamna ca era agent SIE. In tot anturajul nostru erau ofiteri SIE si SRI – Laura Georgescu

Potrivit News.ro, fosta sotie a patronului Hexi Pharma a facut afirmatia la Tribunalul Bucuresti, unde se judeca o cerere depusa de aceasta in ianuarie, pentru stabilirea programului de vizitare a copilului lor, care era in custodia lui Dan Condrea.

Laura Georgescu a mai afirmat ca patronul Hexi Pharma avea in calculatorul sau de la sediul firmei liste cu sumele date unor medici, directori de spitale si oameni politici care au sprijinit afacerile societatii, inclusiv “liste pe partide”. Georgescu sustine ca se afla in posesia unor copii ale acestor liste, cu date pana in decembrie 2008.

Erau listele la el si la Dinu Flori. Nominal. Si nu numai nominal. Erau niste liste pe partide. Adica fiecare director de spital apartinea de PSD, de PNL, si cu sume – Laura Georgescu

“(n.red. lista se afla) In calculatorul din Goga (n.red. sediul firmei Hexi Pharma, din Bulevardul Octavian Goga) , pe care am apucat sa-l perchezitionez cinci minute pana sa ma ia la bataie angajatii domnului Condrea, era, in calculatorul lui personal din Goga. Erau listele la el si la Dinu Flori. Nominal. Si nu numai nominal. Erau niste liste pe partide. Adica fiecare director de spital apartinea de PSD, de PNL, si cu sume. Eu detin backup-uri pana la 2008, decembrie. Am intrat atunci in apartament cu riscul sa ma impuste, pentru ca stiam ca are pistol si am facut ultimul set de backup-uri", a spus Laura Georgescu.

Ea a mai adaugat ca backup-urile pe care le-a pastrat de pe calculatoarele lui Condrea le poate pune la dispoztia anchetatorilor si chiar a precizat adresa la care se gasesc unitatile de stocare pastrate incepand de la sfarsitul anului 2008. Aceasta a precizat ca au fost situatii in care reprezentanti ai firmei Hexi Pharma au fost nevoiti sa dea mita ca sa poata sa primeasca avize.

Sefa Hexi Pharma: Situatia prezentata de fosta sotie a lui Condrea este inventata, nu am dat niciodata bani

Flori Dinu

Declaratiile Laurei Georgescu au fost contrazise la scurt timp de catre Flori Dinu (foto), directorul general al firmei Hexi Pharma. Sefa companiei spune ca situatia prezentata de fosta sotie a lui Dan Condrea este “ori inventata, ori o calomnie”, iar daca aceasta stie ceva, o roaga sa faca un denunt la Parchet, sa dea “o declaratie cu lux de amanunte cum s-a intamplat”.

“Nu am dat niciodata, niciunui medic, in calitate de reprezentant al Hexi Pharma, director general sau ce vreti dumneavoastra. Situatia prezentata este ori inventata, ori este o calomnie. Nu am facut niciodata in 16 ani aceasta tentativa sau cum o numiti dumneavoastra. O rog din tot sufletul sa mearga la Parchet sa faca acest denunt. Probabil asa ar trebui sa faca si chiar o rog sa mearga la Parchet sa dea o declaratie cu lux de amanunte cum s-a intamplat, pentru ca vreau sa se afle adevarul. Pentru ca eu nu am dat niciodata asa ceva”, a spus directorul companiei.

Perchezitii si audieri la sediul Hexi Pharma

Flori Dinu a fost joi la sediul firmei Hexi Pharma din Bulevardul Octavian Goga, pentru a fi prezenta la perchezitiile facute de procurorii Parchetului instantei supreme si de politisti, care au ridicat noi documente si medii de stocare a datelor. Mai multe persoane au fost citate in calitate de martor in dosarul privind dezinfectantii diluati din spitale.

Procurorii Parchetului instantei supreme si politistii au ridicat documente si medii de stocare a datelor de la sediul declarat al firmei Hexi Pharma, din Sectorul 3 al Capitalei, au precizat sursele citate de News.ro

De asemenea, anchetatorii au continuat audierile in acest dosar, dupa ce zilele trecute au dat declaratii, in calitate de martor, mai multe persoane, printre care si femeia care a anuntat la numarul 112 accidentul in urma caruia a murit Dan Condrea (foto).

ANAF nu divulga informatii privind ancheta de la Hexi Pharma

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a precizat ca nu poate divulga detalii privind ancheta pe care a demarat-o la Hexi Pharma, care vizeaza implicatiile fiscale ale scandalului dezinfectantilor diluati, deoarece legea i-ar interzice "dezvaluirea oricaror informatii care au legatura cu acest caz".

In 13 mai, ANAF a anuntat ca a demarat verificari care vizeaza verificarea firmei Hexi Pharma din punct de vedere fiscal, inclusiv pe linia relatiei cu firmele offshore din Cipru, pentru care a invocat in instanta facturi neachitate de peste 20 milioane de euro.

Hexi Pharma si-a cerut insolventa, invocand in solicitarea depusa la Tribunalul Bucuresti, pe langa o datorie de 23,5 milioane de lei catre bugetul de stat si catre furnizori ai companiei, facturi in valuta neachitate de peste 20 milioane de euro catre doua offshore-uri din Cipru. Unul dintre acestea are legatura cu patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, iar celalalt se regaseste in actionariatul Unilab SA, detinatoarea laboratorului care verifica produsele Hexi Pharma. Ulterior, compania a retras cererea de intrare in insolventa.

Citeste si:
    Abonează-te pe

    Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

    Despre autor
    Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

    Te-ar putea interesa și:



    Mai multe articole din secțiunea Social »



    Setari Cookie-uri