Metrorex are, in prezent, 37 de automate, din care doar 28 sunt functionale, restul de noua intrand intr-un program de reparatii care se va finaliza in luna iulie, conform News.ro

”In cadrul proiectului "Modernizarea instalatiilor pe magistralele 1, 2, 3 si TL. Instalatii control acces" pentru 41 de statii, aflat in derulare si care va fi finalizat la sfarsitul anului 2016, se vor instala 139 automate noi de vandut cartele (AVC-uri) cu toate facilitatile de emitere carduri magnetice, reincarcare carduri contactless, acordare de rest la plata cash si plata cu card bancar, astfel incat fiecare acces din cele 41 de statii sa aiba in dotare minim doua AVC-uri”, se arata in comunicat.

In plus, cele 37 de automate existente vor fi modernizate, astfel incat vor da rest la plata cu cash si vor avea posibilitatea de a reincarca cardurile contactless.

De asemenea, Metrorex a semnat vineri un contract cu Banca Comerciala Romana, prin care vor fi instalate terminale POS la aparatelele de vandut cartele, dar si la aparatul de taxare.

Citeste si:

In acest fel, calatorii vor putea plati cu cardul pentru a cumpara cartele de metrou.

Incepand cu luna iulie, vor fi instalate 47 terminale POS in casierii, 37 terminale POS la aparate de vandut cartele si 164 terminale POS pentru plata cu card contactless (instantpay) direct la aparatul de taxare. Totodata, contractul prevede si oferirea de servicii de configurare a echipamentelor respective, servicii de utilizare a echipamentelor POS, mentenanta si suport