De asemenea, procurorii anticoruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale si plasarea sub control judiciar, pentru o perioada de 60 de zile, a lui Florin Marius Curca, acuzat de cumparare de influenta, scrie News.ro.

Potrivit anchetatorilor, in martie 2016, comisarul sef Cristinel Vasile Miron, in calitate de sef al Biroului de Ordine Publica din cadrul Politiei municipiului Falticeni, a pretins si primit 500 de euro si foloase necuvenite in valoare totala de aproximativ 160 de lei, de la florin Marius Curca, in schimbul promisiunii ca va interveni pe langa functionarii din cadrul Serviciului de Medicina Legala Suceava si ii va determina pe acestia sa stabileasca o valoare a alcoolemiei sub limita legala, in dosarul in care acesta era cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului, astfel incat sa nu fie atrasa raspunderea penala pentru fapta comisa.

Totodata, afirma anchetatorii, Miron a acceptat si promisiunea lui Curca de remitere a sumei suplimentare de 2.000 de euro, in cazul in care dosarul penal al acestuia din urma s-ar fi solutionat favorabil.

Citeste si:

Ulterior, intrucat alcoolemia stabilita in cauza de medicii legisti a fost superioara limitei prevazute de lege pentru atragerea raspunderii penale, la insistentele lui Curca, seful Biroului Falticeni Miron Cristinel Vasile i-a restituit primului suma de 500 de euro, in mai multe transe.

Celor doi suspecti li s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, iar miercuri Cristinel Miron va fi prezentat Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Inspectoratului de Jandarmi Suceava.