Sondajul, realizat in 2015, arata ca doar 22 la suta dintre bucuresteni se declara multumiti de calitatea aerului din capitala Romaniei, spre deosebire de locuitorii din Dublin, Viena si Helsinki, care sunt satisfacuti in proportie de 88 la suta de calitatea aerului din aceste orase, potrivit News.ro.

Pe penultimul loc la calitatea aerului se situeaza Sofia, cu 28 la suta dintre locuitori multumiti, iar inaintea capitalei Bulgariei se afla Parisul (30 la suta), Madridul (31 la suta) si Roma (32 la suta). In ceea ce priveste nivelul zgomotului perceput de locuitori, Bucurestiul este pe ultimul loc din UE, cu 31 la suta din populatie care se declara multumita.

Locuitorii din Dublin sunt cei mai satisfacuti de nivelul zgomotului din orasul lor (82 la suta), urmati de cei din Helsinki (81 la suta), Luxemburg (79 la suta) si Viena (78 la suta). Procente scazute de locuitori multumiti de nivelul zgomotului in oras se afla si in Sofia (36 la suta), Atena (43 la suta), Madrid, La Valletta si Roma (toate cu 45 la suta).