Presedintele Biroului Electoral Judetean (BEJ) Constanta, Alina Marin, a declarat ca presedintele si loctiitorul unei sectii de votare din Ovidiu au dat la trei alegatori mai multe buletine de vot decat era necesar. “La sectia de votare numarul 346 din Ovidiu presedintele si loctiitorul, din eroare, au inmanat catre trei alegatori mai multe buletine de vot pentru primar, trei sau patru buletine, in loc de unul. S-a inceput urmarirea penala in rem doar cu privire la fapta nu cu privire la o persoana anume cu privire la frauda la vot”, a spus presedintele BEJ Constanta, potrivit News.ro.

Alina Marin a precizat ca Biroul Electoral de Circumscriptie se va intruni pentru a analiza acest caz si ar putea fi sesizata si Autoritatea Electorala Permanenta. Alte doua incidente au fost inregistrate in judetul Constanta. Astfel, procesul electoral la o sectie de votare din localitatea Sacele a fost suspendat timp de 40 de minute, dupa ce una dintre stampile a disparut.

Dupa intocmirea unui proces-verbal, votarea a fost reluata, cel mai probabil stampila fiind luata de un alegator. Politistii au deschis un dosar penal in acest caz. De asemenea, presedintele sectiei de votare 252 din Medgidia a plecat sambata acasa cu stampila de control si a adus-o duminica. Pe numele acestuia a fost deschis un dosar penal, potrivit reprezentantilor Ministerului Afacerilor Interne. Presedintele sectiei de votare a adus duminica stampila de control, dar acesta va fi cercetat penal.