Legislatia va fi modificata prin ordonanta de urgenta, releva un document obtinut de Profit.ro.

Totalul datoriilor acumulate de TVR fata de EBU, in perioada 2008-2016, se ridica la 17 milioane de franci elvetieni (15,3 milioane de euro).
La acest moment, legea stabileste ca prin buget sunt aprobate fonduri alocate Societatii Romane de Radiodifuziune si Societatii Romane de Televiziune pentru acoperirea unor cheltuieli de dezvoltare, pentru achizitionarea de echipamente si piese de schimb radio si televiziune, materiale consumabile necesare desfasurarii activitatii specifice, precum si, integral, fondurile necesare pentru utilizarea statiilor de emisie, a radioreleelor si a circuitelor video si fonice, datorate agentilor economici din sistemul comunicatiilor. Sunt alocati bani si pentru asigurarea pazei, ca obiectiv de interes national, ca si pentru pentru achitarea cotizatiilor cuvenite organizatiilor guvernamentale internationale.
In schimb, celelalte cheltuieli trebuie acoperite de cele doua institutii din veniturile proprii.

In documentul obtinut este amintit ca, din cauza datoriilor fata de EBU, TVR a fost exclusa de la editia din acest an a concursului Eurovision si anuntata ca a inceput procedura de excludere si din organizatia internationala in care este membra.

Sursa foto: agerpresfoto