Avertizarea cod galben de ploi si vijelii a fost extinsa, de duminica pana luni, la ora 06.00, pentru judetele Alba, Arad, Bihor, Bistrita-Nasaud, Brasov, Cluj, Caras-Severin, Covasna, Dolj, Gorj, Hunedoara, Harghita, Mehedinti, Maramures, Mures, Sibiu, Salaj, Satu Mare, Timis si Valcea, informeaza News.ro.

In cele 20 de judete din vestul, sud-vestul si centrul tarii, instabilitatea atmosferica va fi accentuata, vor fi ploi torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari de vant ce vor lua si aspect de vijelie si caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 20-25 de litri pe metru patrat si izolat, cu precadere in vestul si nordul Olteniei, 50 de litri pe metru patrat, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie.

Ploi si vijelii vor fi si in celelalte regiuni, dar in interval mai scurte, pe arii restranse si la intensitate mai redusa. In sudul tarii, duminica vor fi temperature caniculare, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va putea atinge pragul critic de 80 de unitati al disconfortului.

Citeste si:

Paisprezece judete din Banat, Crisana, Maramures, vestul si nordul Transilvaniei, precum si din nordul Moldovei au fost de vineri dupa-amiaza pana sambata dimineata sub avertizare cod galben de ploi si vijelii.

De asemenea, de sambata pana duminica dimineata, 27 de judete din sud-vestul, centrul si nord-estul tarii au fost sub avertizare cod galben de ploi torentiale, descarcari electrice si vijelii.

In sudul tarii, vremea este caniculara de vineri, fiind inregistrate temperaturi de pana la 37 de grade, disconfort termic accentuat si indice temperatura-umezeala care a depasit pragul critic de 80 de unitati.

Sursa foto: Brian A Jackson/Shutterstock.com