Informarile ministrului Nicolae Banicioiu de catre SRI despre Hexi Pharma nu pot fi confirmate sau infirmate de catre Ministerul Sanatatii, pe motiv ca astfel de date sunt "la cel mai inalt nivel de clasificare" si numai ministru are acces la acestea. Despre controlul la Spitalul Judetean de Urgenta din Cluj-Napocam MS arata ca a fost facut in februarie 2015, nu a vizat produsele Hexi Pharma si atunci raportul a fost trimit mai multor institutii, inclusiv Parchetului Judecatoriei Cluj si CAS Cluj.

„Ministerul Sanatatii nu poate confirma sau infirma faptul ca fostul ministru, domnul Nicolae Banicioiu, ar fi primit informari de la Serviciul Roman de Informatii (SRI) in care sa fi fost mentionat in clar numele companiei Hexi Pharma. Informarile SRI pe care le primeste un ministru sunt la cel mai inalt nivel de clasificare din institutia respectiva si numai ministrul are acces la acestea”, informeaza institutia, conform News.ro

Ministerul Sanatatii a preciazt ca la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Cluj-Napoca, Corpul de Control al Ministerului Sanatatii a facut un singur control, in perioada 9-13 februarie 2015, nefiind verificate produse ale companiei Hexi Pharma, intrucat problema nu era trecuta in actiunile tematice.

„Aceasta actiune era prevazuta in planul anual de control si a avut urmatoarele tematici: verificarea activitatii economico – financiare in perioada 01.01.2014 – februarie 2015; verificarea modului de incasare a veniturilor proprii din serviciile medicale de specialitate prestate, validate si invalidate de Scoala Nationala de Sanatate Publica, Management si Perfectionare in Domeniul Sanitar Bucuresti in perioada 01.01.2013 – februarie 2015; verificarea modului de incadrare cu personal si acordarea sporurilor; verificarea respectarii conditiilor igienico – sanitare in unitatea sanitara; alte aspecte considerate relevante. In ceea ce priveste conditiile igienico-sanitare, au fost constatate deficiente in principal la proceduri nerespectate si la amenajarea improprie a unor spatii”, a precizat MS.

Raportul Corpului de Control a fost transmis atunci la Camera de Conturi Cluj, ANRMAP, Parchetul de pe langa Judecatoria Cluj, Casa de Asigurari de Sanatate Cluj si Colegiul Medicilor Cluj, pe baza altor concluzii din celelalte tematici de control.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri