Harta tutunului: romanii dau tot mai multi bani pe tigari. Campionii fumatului sunt bucurestenii si banatenii

Fumatorii isi consuma aproximativ 5% din bugetul lunar pentru a cumpara tigari, sumele fiind in usoara crestere in 2015 fata de 2014. In Bucuresti si in vestul tarii se cheltuiesc cei mai multi bani pentru tutun, iar in Moldova si in Oltenia - cei mai putini, arata statisticile oficiale, conform Adevarul.

Anul trecut, romanii au cheltuit, in medie, 94 de lei lunar pe gospodarie pentru a-si procura tigari, tutun, articole si accesorii de fumat, arata datele prezentate de Institutul National de Statistica (INS) in studiul „Coordonate ale nivelului de trai in Romania“, consultat de „Weekend Adevarul“.

Aceasta suma, media de 94 de lei lunar pe gospodarie, este cu sase lei mai mare decat cea din 2014 (cand a fost de 88,3 lei), dar vom vedea ca exista si regiuni in care cheltuiala pentru tutun a scazut. Desigur, cifrele par foarte mici fata de perceptia generala privind fumatul in Romania, dar sa nu uitam ca in statistica INS privind cheltuielile gospodariilor sunt luati in calcul si romanii care nu fumeaza – copii, persoane care din convingere personala nu se apropie de tutun si alti non-consumatori.

Citeste articolul integral pe Adevarul.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri