Sute de aradeni au participat la un demers de Cartea Recordurilor, pe stadionul Gloria din municipiul Arad. Politia Locala Arad si Asociatia Centrul Judetean de Voluntariat Arad au initiat proiectul ”Fii Ecologic”, in cadrul caruia au colectat de la populatie, in utimele doua luni, capace de la flacoane din plastic. Pentru ca actiunea sa ajunga in Guinness World Records, participantii au format din dopuri un lant de aproximativ 2,5 kilometri, pe pista de atletism a stadionului, scrie News.ro.

”Timp de aproape trei saptamani, voluntarii care s-au inscris pentru a participa la actiune, in urma unei invitatii lansate pe internet, au sortat pe culori si dimensiuni capacele din plastic si le-au gaurit, pentru ca astazi (sambata – n.r.) acestea sa poata fi folosite la crearea lantului. Fiecare capac a fost tras pe un fir, formandu-se lanturi care apoi au fost legate intre ele”, a declarat directorul Politiei Locale Arad, Viorica Graur. Proiectul ecologic initiat are ca scop promovarea colectarii selective a deseurilor, iar mai multe scoli din Arad s-au implicat, adunandu-se in total 340.000 de dopuri.

Peste 250.000 dintre acestea au fost folosite la initiativa de doborare a recordului mondial pentru cel mai lung lant de capace de flacoane din plastic (Longest chain of bottle caps), pentru ca nu a fost timp suficient pentru gaurirea tuturor capacelor. Acest record a fost stabilit in Belgia, in 2014, cand au fost folosite mult mai putine capace decat la Arad, adica 87.575. Centrul Judetean de Voluntariat Arad s-a inscris oficial in competitia pentru a dobori recordul in 18 mai 2016, iar in 19 mai 2016 i s-a aprobat participarea de catre Guinness World Records.

”Avem o lista clara cu ce trebuie sa prezentam dupa eveniment, in termen de o saptamana. Trebuie sa prezentam raportul si dovezile foto - video si, ulterior, vom vedea daca recordul este omologat”, a declarat Glad Varga, presedinte Asociatiei Centrul Judetean de Voluntariat Arad. In urma acestei actiuni, capacele vor fi folosite, in saptamanile urmatoare, la realizarea unor picturi care vor fi expuse in parcuri si pe faleza Muresului, pe segmentul din zona centrala a Aradului. Conform organizatorilor, fiecare dop va constitui un punct de culoare la realizarea imaginilor.

Sursa foto: Pixabay