O ploaie torentiala care a durat cateva zeci de minute a provocat inundatii in mai multe zone din judetul Prahova, traficul rutier pe drumul national 1, la Comarmic, fiind afectat din cauza aluviunilor scurse de pe versanti. In mai multe localitati apa a intrat in locuinte sau subsoluri.

Precipitatiile abundente inregistrate, duminica dupa amiaza, in mai multe zone din jduetul Prahova, au provocat inundatii in Comarnic, Valenii de Munte, dar si pe mai multe tronsoane de drum, inclusiv pe DN 1. Aluviuini cu pietril, nisip si crengi scurse de pe versanti in zona orasului Comarnic au ingreunat circulatia pe drumul national 1, scrie News.ro.

Dupa ce carosabilul a fost eliberat in urma interventiei celor de la Sectia Drumuri Nationale, in zona s-au format coloane de masini si se circula cu dificultate, au declarat reprezentati ai Politiei Prahova. Ploaia torentiala a provocat, de asemenea, inundatii in unele zione din orasul Comarnic, dar si in alte localitati ale judetului Prahova.

Astfel, potrivit datelor furnizate de purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Prahova, Raluca Vasiloae, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru evacuarea apei din mai multe locuinte inundate de pe strazile Republicii si Valea Candei, din orasul Comarnic, dar si pentru degajarea carosabilului de pe o portiune de strada in fata liceului din localitate. Inundatii s-au produs si in orasul Valenii de Munte, unde apa a intrat in demisolul Spitalului Orasenesc, dar si in subsolul unui asezamant social pentru copii,. De asemenea, in comuna Gura Vitioarei un drum comunal este blocat de aluviuni.

Sursa foto: Shutterstock / Tobias Arhelger

Citeste si:
ANM: Cod roșu și portocaliu de rafale în cea mai mare parte a țării
ANM: Cod roșu și portocaliu...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Vânt în Capitala duminică și luni: rafale de până la 60 km/oră
Setari Cookie-uri