Bacalaureatul a avut la prima proba in acest an o rata de participare de 96,12%, iar 70 de candidati au fost eliminati pentru frauda sau tentativa de frauda, arata datele centralizate, de Ministerul Educatiei, conform News.ro

La proba de limba si literatura romana din cadrul examenului national de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2016 s-au prezentat 119.147 de candidati dintre cei 123.958 inscrisi pentru sustinerea acestei probe, arata datele Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice (MENCS). Rata de participare a fost de 96,12 la suta, aproape identica cu cea inregistrata in prima sesiune din 2015, respectiv 96,13 la suta.

Au absentat 4.741 de de candidati, iar 70 au fost eliminati pentru frauda sau tentativa de frauda. Alti 13.380 de candidati si-au echivalat proba de limba si literatura romana cu note obtinute in sesiuni anterioare si recunoscute in aceasta sesiune, mai arata MENCS.

Sesiunea curenta continua, marti, cu proba de limba si literatura materna, miercuri urmand sa se desfasoare proba obligatorie a profilului, in timp ce vineri este programat ultimul test scris, proba la alegere a profilului si specializarii. Afisarea primelor rezultate este prevazuta pentru data de 12 iulie (pana la ora 16.00).

In aceeasi zi, vor putea fi depuse contestatiile, in intervalul orar 16.00-20.00. Rezultatele finale vor fi facute publice in data de 16 iulie.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri