Bacalaureatul a avut la prima proba in acest an o rata de participare de 96,12%, iar 70 de candidati au fost eliminati pentru frauda sau tentativa de frauda, arata datele centralizate, de Ministerul Educatiei, conform News.ro

La proba de limba si literatura romana din cadrul examenului national de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2016 s-au prezentat 119.147 de candidati dintre cei 123.958 inscrisi pentru sustinerea acestei probe, arata datele Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice (MENCS). Rata de participare a fost de 96,12 la suta, aproape identica cu cea inregistrata in prima sesiune din 2015, respectiv 96,13 la suta.

Au absentat 4.741 de de candidati, iar 70 au fost eliminati pentru frauda sau tentativa de frauda. Alti 13.380 de candidati si-au echivalat proba de limba si literatura romana cu note obtinute in sesiuni anterioare si recunoscute in aceasta sesiune, mai arata MENCS.

Sesiunea curenta continua, marti, cu proba de limba si literatura materna, miercuri urmand sa se desfasoare proba obligatorie a profilului, in timp ce vineri este programat ultimul test scris, proba la alegere a profilului si specializarii. Afisarea primelor rezultate este prevazuta pentru data de 12 iulie (pana la ora 16.00).

In aceeasi zi, vor putea fi depuse contestatiile, in intervalul orar 16.00-20.00. Rezultatele finale vor fi facute publice in data de 16 iulie.

Sursa foto: agerpresfoto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Schimbari la examenul de bacalaureat. Ce trebuie sa stie toti elevii