Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 a fost sesizat de Ministerul Sanatatii pentru posibile fapte penale privind contracte incheiate de Spitalul Clinic de Urgente Oftalmonolige Bucuresti, printre acesta fiind inchirierea unor spatii pentru un bufet, un atelier de reparatii optica medical si pentru infiintarea unei farmacii, conform News.ro

Neregulile au fost constatate in urma verificarilor facute de Corpul de Control al Ministerului Sanatatii.

In ceea ce priveste inchirierea unui spatiu pentru un bufet, Corpul de Control nu a putut identifica aprobarea Consiliului de Administratie a Directiei de Sanatate Publica Bucuresti, caietul de sarcini al licitatiei sau aprobarea Ministerului Sanatatii, conform HG 517/1991.

Doua forme ale contractului, gasite de Corpul de Control

Corpul de Control a gasit doua forme ale acestui contract, una batuta la masina de scris, alta scrisa pe un calculator, acestea fiind diferite.

“Astfel, in forma scrisa la calculator lipseste un articol, si anume cel referitor la interzicerea subinchirierii spatiului respectiv. Lipsa acestui articol in a doua forma a contractului a dus la subinchirierea ulterioara catre o alta societate”, arata Ministerul Sanatatii.

Corpul de Control a mai constatat ca, in perioada 2007 - 2011, managerul spitalului a fost angajat al acestei societati, fapt ce contravine prevederilor Legii 95/2006. In cazul contractului de inchiriere a unui spatiu pentru un atelier de reparatii optica medicala, Corpul de Control a constat ca lipsesc de la dosar aprobarea Ministerului Sanatatii si a Consiliului de Administratie.

“Initial, acest contract a fost incheiat cu o societate comerciala in 2002, firma ce avea sa se dizolve in anul 2008 prin decizie definitiva a Curtii de Apel Bucuresti. In 2009, Spitalul incheia un acord cu aceasta firma dizolvata in 2008 pentru inlocuirea in contractul de inchiriere cu o alta societate a acelorasi asociati”, a precizat Ministerul Sanatatii.

Probleme la probarea respectarii prevederilor contractuale

In ce priveste inchirierea unui spatiu pentru infiintarea unei farmacii in 1993, Corpul de Control a constatat ca nu se poate proba respectarea prevederilor contractuale.

“Astfel, documentul prevede ca societatea sa efectueze o serie de reparatii in Spital, dar nu se poate demonstra respectarea acestor obligatii. Spitalul nu a putut furniza documente, iar reparatiile nu sunt trecute in evidenta contabila”, potrivit MS.

Avand in vedere constatarile controlului, raportul va fi trimis de Ministerul Sanatatii la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1, pentru a se stabili daca au fost comise fapte de natura penala.

La inceputul lunii iunie, managerul Spitalului Clinic de Urgente Oftalmologice, Monica Pop, a respins acuzatiile legate de incompatibilitatea in care s-a aflat fiind si angajata a firmei careia i-a inchiriat un spatiu in spital, ea sustinand ca spatiile din unitatea medicala apartin primariei si sunt concesionate pentru 49 de ani.

"Sunt mai multe spatii inchiriate in spital. Aceste spatii au fost concesionate de primarie pentru 49 de ani. Este spatiul primariei. Este total legal ce am facut. Este razbunarea unui jurnalist. Sunt afirmatii departe de adevar", spunea atunci managerul Spitalului de Oftalmologie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri