Incendiul a fost anuntat la 112, luni, in jurul orei 17.00, suprafata cuprinsa de flacari fiind de aproximativ 2.000 de metri patrati, anunta apelul initial, insa cu riscul de a se extinde, conform News.ro

Mai multe echipaje de pompieri au fost trimise sa intervina, dar nu puteau ajunge cu autospecialele in apropierea flacarilor, din cauza solului umed si foarte moale.

Ulterior, pompieri au reusit sa conecteze mai multe furtunuri, pe o distanta de 300 de metri, si au stins incendiul, in jurul orei 19.00. Delta Vacaresti este declarata zona urbana protejata, fiind un lac antropic aflat in cartierul Vacaresti din Bucuresti, sectorul 4, cu o suprafata de 189 hectare.

In zona sunt izvoare subterane, care au permis cresterea unei vegetatii diverse, fiind identificate peste 95 de specii de pasari, intre care starci, egrete, cormorani, pescarusi, lebede, lisite, rate salbatice, muscarul negru, animale acvatice ca serpi de apa, tritoni, dar si vulpi, iepuri, vidre si bizami, care supravietuiesc intr-un ecosistem stabil.

Sursa foto: Helmut Ignat, courtesy Asociatia Salvati Dunarea si Delta