Ce subiecte se dadeau la Bacalaureat in urma cu cateva decenii. Problemele de matematica ar putea parea acum imposibil de rezolvat

Examenul de Bacalaureat, cunoscut si sub numele de „examenul maturitatii”, a fost introdus in Romania in anul 1925. Una dintre probele care le-a dat mari batai de cap elevilor inca de la inceput a fost cea de Matematica. „Adevarul” va prezinta ce subiecte au primit la matematica absolventii de liceu de-a lungul anilor.

Profesorul de matematica Sorin Borodi a adunat, pe site-ul sau personal, majoritatea subiectelor de la aceasta proba a examenului de Bacalaureat, considerata de elevi a fi una dintre cele mai grele. Printre subiectele publicate de Borodi se numara si cel de la primul examen de bacalaureat din Romania, cel din 1925, atunci cand, spre deosebire de acum, numarul de subiecte pe care un absolvent il avea de rezolvat era mult mai mic, insa dificultatea era mai mare. Va prezentam, mai jos, subiectele la Matematica pe care le-au avut de rezolvat, incepand cu 1925, absolventii de liceu din Romania.

Citeste articolul integral pe Adevarul

Sursa foto: Frannyanne / Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri