O cladire de birouri din Bucuresti, aflata pe Calea Serban Voda, in care se afla sediul IFN-ului Provident, a fost evacuata, joi, in urma unei apel de amenintare cu bomba, facut la 112 de catre o femeie. Autorul a fost prins.

UPDATE:

Autorul amenintarii cu bomba de la cladirea Provident a fost prins, joi dupa-amiaza, la aceasta ora el aflandu-se in custodia politistilor. Barbatul a fost gasit la domiciliul sau dintr-o comuna din judetul Prahova, in stare de ebrietate si a recunoscut ca a anuntat o bomba in cladire deoarece este nemultumit de serviciile firmei, anunta News.ro.

Barbatul care a sunat la Provident si a amenintat ca exista o bomba in cladire a fost depistat de politisti intr-o localitate din judetul Prahova, fiind in stare de ebrietate. El a recunoscut in fata politistilor ca a sunat pe numarul firmei ca sa anunte un dispozitiv explozibil pentru ca este nemultumit de serviciile institutiei financiare nebancare.

In jurul orei 17.30 o femeie, angajata a IFN Provident, a sunat la 112 si a anuntat ca a primit un apel pe numarul de relatii cu clientii al firmei de la o persoana necunoscuta, care a spus ca in cladire s-ar afla o bomba.

Citeste si:
Romanii, desi destul de indatorati, s-ar mai inhama la un credit
Romanii, europenii cei mai...

Politistii au verificat numerele de telefon de pe care s-a sunat si l-au identificat pe barbat. O alta echipa de pirotehnisti a verificat daca in cladire exista dispozitive explozibile timp in care cei aproximativ 70 de angajati care se aflau la acel moment la serviciu au fost evacuati. Suspectul se afla, la ora transmiterii acestei stiri, in custodia politistilor care urmeaza sa-l audieze in cadrul anchetei penale care a fost deschisa.

Stirea initiala:

Cladirea de birouri in care se afla sediul IFN Provident din Bucuresti, aflata pe Calea Serban Voda, a fost evacuata, joi, in urma unei apel de amenintare cu bomba, facut la 112 de catre o femeie, la fata locului deplasandu-se specialistii Serviciului Pirotehnic al Politiei Romane, care face verificari in cladire.

"Exista un apel la 112 in jurul orei 17.30. La fata locului s-a deplasat Serviciul Pirotehnic, au evacuat cladirea, se fac verificari, deocamdata nu s-a confirmat nimic, suntem in pline verificari”, a declarat comisarul sef Ramona Dabija, seful biroului de presa al Politiei Romane, citat de News.ro.

Citeste si:
7 riscuri pe care trebuie sa ti le asumi ca sa-ti incepi o afacere
7 riscuri pe care trebuie sa...

O parte dintre politistii implicati in ancheta fac verificari in cladire ca sa stabileasca daca exista materiale care sa prezinte vreun risc, iar o alta parte a politistilor au declansat o ancheta pentru identificarea femeii care a sunat la 112. Aceasta a anuntat ca este o bomba "in cladirea Provident”

IFN Provident are sediul in Central Business Park, proprietatea Arta Grafica SA din Calea Serban Voda nr.133. Potrivit prezentarii administratorului, cladirile de birouri se afla in trei corpuri, cu o suprafata desfasurata de 13.561 mp. Firma IFN Provident este fondata in 2006 si are, in Romania peste 300.000 de clienti. Compania este parte a Grupului britanic International Personal Finance (IPF).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Provident automatizeaza procesele de recrutare