"In urma controlului efecutat astazi, Inspectia Sanitara a decis interzicerea serviciilor de asistenta medicala care implica utilizarea sectiei ATI la Spitalul de Arsi. In acest moment sunt doi pacienti pe sectia ATI. Dupa transferarea acestora, activitatea sectiei se suspenda complet pana la remedierea deficientelor. Intre timp, spitalul nu poate primi noi cazuri care ar necesita activitatea sectiei ATI", a anuntat, joi seara, Ministerul Sanatatii, citat de News.ro.

Conform sursei citate, masurile pe care trebuie sa le ia spitalul sunt: igienizarea totala a sectiei ATI, montarea de plase la geamuri acolo unde este nevoie si remedierea instalatiei de climatizare. De asemenea, in urma controlului inspectorii au dispus amenzi de 6.000 de lei.

Gazeta Sporturilor a difuzat, joi, o inregistrare video de la Spitalul Clinic de Urgenta Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri din Capitala cu un pacient care avea viermi intr-o plaga din spatele urechii, imaginile fiind filmate de un medic care spune ca in spital mai este un caz similar, in conditiile in care sectia este invadata de muste. Imaginile au fost realizate in urma cu doua zile, in sectia Anestezie-Terapie Intensiva a spitalului.

Purtatorul de cuvant al spitalului, Adrian Stanculea, a anuntat, joi dimineata, ca pacientul, in varsta de 77 de ani, a decedat, "insa nu din cauza larvelor". Tot la Spitalul Clinic de Urgenta Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri din Capitala, o femeie de 68 de ani a murit dupa ce i-a fost facuta o transfuzie cu o grupa gresita de sange.

Citeste si:

In ambele cazuri, Politia Capitalei face cercetari, iar joi o echipa de politisti de la Serviciul Omoruri a ridicat documente de la spital. Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu (foto), a declarat, joi, ca prioritatea sa este relocarea Spitalului de Arsi din Capitala, unde situatia este grava, el spunand ca a luat in calcul de mai multe ori inchiderea acestei unitati.

Ministrul a afirmat ca la acesta unitate sunt probleme grave de management si de personal insuficient si este inadmisibil ca dupa sase luni de la Colectiv sa nu fi invatat nimic.

Vlad Voiculescu a mai spus ca, daca in acest moment se intampla in Romania un accident cu victime cu arsuri, pacientii trebuie trimisi in strainatate, pentru ca nu exista posibilitatea de a fi ingrijiti in tara, in conditiile in care la Spitalul de Arsuri din Capitala situatia este grava, iar la Sectia de arsi de la Floreasca toate paturile sunt ocupate.

Ministrul Vlad Voiculescu a precizat ca exista mai multe optiuni de relocare a unei sectii a Spitalului de Arsi sau a intregului spital, in prezent fiind facuta o evaluare.