Castigurile salariale nete au depasit in luna aprilie, in care multe firme au acordat prime de Paste, nivelul de 2.200 de lei (aproximativ 500 de euro) in Capitala si in judetele Ilfov, Cluj, Arges, Timis si Sibiu, iar cele mai mari cresteri salariale s-au inregistrat, in ultimul an, in judetele Arges si Bacau, reiese din datele Buletinului Statistic Judetean publicat de Institutul National de Statistica (INS), conform Adevarul Financiar.

La polul opus, in noua judete din tara, castigul mediu net a ramas sub 1.500 de lei. La nivel national, castigul salarial mediu net s-a majorat in aprilie cu 12,3% fata de aceeasi luna din 2015, la 2.086 de lei (echivalentul a 463 de euro). Castigurile salariale includ atat salariile, cat si bonusurile sau tichetele de orice tip pe care le primesc angajatii.

Topul castigurilor

Statisticile oficiale arata ca angajatii din Bucuresti au cele mai mari salarii din tara, cu un castig mediu net in luna aprilie de 2.917 lei (652 de euro, la cursul mediu BNR din luna aprilie, de 4,4727 lei/euro), urmati de cei din judetele Ilfov (2.309 de lei, 516 euro), Cluj (2.269 de lei, 507 euro), Arges (2.231 de lei, 499 de euro), Timis (2.221 de lei, 497 de euro) si Sibiu (2.216 lei, 495 de euro).

Citeste articolul integral pe Adevarul Financiar.

Sursa foto: Andrey_Popov / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri