Actorul Radu Beligan a murit, miercuri 20.07.2016, la varsta de 97 de ani, la Spitalul Elias, in urma uni stop cardio-respirator.

Radu Beligan, internat de vineri, in Sectia de Terapie Intensiva, a decedat miercuri, la ora 13.00, la Spitalul de Urgenta Elias, in urma unui stop cardio-respirator, a declarat, pentru News.ro, directorul medical al unitatii sanitare, dr. Dana Safta.

"Maestrul Radu Beligan, in varsta de 97 de ani, a fost internat in Spitalul de Urgenta Elias vineri, la ora 13.00, in sectia de Terapie Intensiva, in stare de degradare biologica progresiva, in contextul varstei. Pe perioada internarii, a beneficiat de monitorizare stricta a functiilor vitale si a confortului fizic si psihic adecvate. A decedat miercuri, la ora 13.00, in urma unui stop cardio-respirator ireversibil”, a spus, pentru News.ro, Dana Safta.

Actorul s-a nascut pe 14 decembrie 1918, in satul Galbeni din judetul Bacau.

Radu Beligan, maestru al teatrului romanesc, a carui longevitate artistica a fost recunoscuta si de reprezentantii Guinness World Records, a fost unul dintre cei mai apreciati artisti ai scenei teatrale nationale, ocupand, de asemenea, functiile de director al Teatrului de Comedie, intre anii 1961 si 1969, si al Teatrului National din Bucuresti (TNB), intre anii 1969 si 1990.

Sursa foto: agerpresfoto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Capitala înregistrează un nou episod de poluare
Setari Cookie-uri