Unii dintre pacientii ale caror nume apareau pe retelele compensate integral murisera cu 10 ani inainte de emiterea acestor prescriptii. Altii nu sufereau de afectiuni psihiatrice si nici macar nu erau in evidenta medicului, conform NEws.ro

Prescriptiile respective au fost date unor farmacisti din Constanta care solicitau decontarea la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate. Cele 136 de retete falsificate ar fi fost emise intre 2008 si 2012 si au creat un prejudiciu de 124.000 de lei.

Medicul Diana Lilia Brandabur, psihiatru la Sectia Exterioara de Psihiatrie din Palazu Mare a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta este cercetata pentru inselaciune, abuz in serviciu, luare de mita si dare de mita, fals material in inscrisuri oficiale, fals intelectual si uz de fals, mai arata Politia Romana. Fata de ea s-a dispus cercetarea sub control judiciar si i s-a interzis sa practice medicina intr-un spital de stat. In plus, anchetatorii au pus sub sechestru doua imobile si conturile bancare ale suspectei.

Sursa foto: 18percentgrey / Shutterstock