Teatrul National ”I. L. Caragiale” din Bucuresti va pune in scena, la deschiderea stagiunii din luna septembrie, un spectacol inedit prin care sa contribuie la achizitionarea ”Cuminteniei Pamantului”. Suma stransa, pe care directorul TNB, Ion Caramitru, o estimeaza la 10.000 de euro, va fi astfel donata in conturile campaniei.

”Campania pentru Cumintenia Pamantului mi se pare o idee buna, numai ca, dupa parerea mea, tehnica ce s-a folosit lasa de dorit. Negocierea, pe de o parte, faptul ca s-a negociat in nume propriu cu domnul ministru care a fost, apoi faptul ca e clasata deja in tezaur, deci nu poate pleca din Romania, face discutabila suma. Si faptul ca nu a fost la baza o comisie de specilisti care sa o evalueze”, a explicat Ion Caramitru, directorul Teatrului National Bucuresti, scrie News.ro.

Chiar si asa, directorul TNB a anuntat ca se va implica in campanie si, mai mult, va face si el o donatie. ”Poate ca este un test pentru natiunea romana. Eu m-am angajat si Teatrul National va face un spectacol special, care va aduce vreo 10.000 de euro la campanie. Si eu personal voi dona tot atunci o suma de zece ori mai mare decat a domnului ministru. Va fi in luna septembrie, inainte de inchiderea campaniei, cand deschidem stagiunea”, a anuntat Ion Caramitru, proaspat reconfirmat la conducerea Teatrului National Bucuresti.

Pana in prezent, aproximativ 17.000 de persoane au donat in conturile deschise campaniei un total de 315.717 de euro. In luna martie, Guvernul Romaniei a inaintat o oferta de achizitie care a fost acceptata de proprietarii operei, Paula Ionescu si Alina Serbanescu. Din suma de 11 milioane de euro, Guvernul Romaniei va plati 5 milioane de euro, iar pentru restul ei Ministerul Culturii a lansat o subscriptie publica nationala. Conturile sunt deschise pana pe 30 septembrie.

Opera ”Cumintenia Pamantului” a fost realizata de Constantin Brancusi in 1907. Lucrarea a fost expusa pentru prima data in 1910, la Bucuresti. Sculptura este clasata in categoria ”Tezaur” a Patrimoniului cultural national.

Citeste si:
America, tara tuturor posibilitatilor: la teatru si shopping simultan
Retailerul newyorkez...

Sursa foto: AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cum sa dai tonul schimbarii si sa te implici in acte caritabile