Douazeci si unu de medicamente noi au fost adaugate de Guvern pe listele medicamentelor acordate compensat si gratuit, 12 dintre acestea fiind prescrise prin Programul national de oncologie.

Executivul a aprobat, miercuri, o Hotarare care modifica si completeaza HG nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei de medicamente de care beneficiaza asiguratii. Pe lista au fost introduse 21 de noi denumiri comune internationale (DCI), 12 dintre acestea fiind medicamente prescrise prin Programul national de oncologie, conform News.ro

Noile medicamente introduse in lista celor prescrise compensat sau gratuit sunt molecule inovative destinate in principal tratamentului pacientilor cu afectiuni oncologice (12 molecule), cu mentiunea ca cinci dintre acestea sunt medicamente care asigura tratamentul bolilor rare, fara alternativa terapeutica, precizeaza Guvernul.

Pe liste au mai fost introduse medicamente pentru scleroza multipla, spondilita anchilozanta, diabet zaharat, boala pulmonara obstructiva cronica, fibroza pulmonara idiopatica, keratoza actinica. Unele din noile medicamente sunt pentru prevenirea bolilor cardiovasculare majore si angina pectorala cronica.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Ro-Alert: Incendiu major în București cu degajări masive de fum
Setari Cookie-uri