Produsele rechemate sunt Choklad Lingon & Blåbär (18,5 lei), Choklad Ljus (2,5 lei), Choklad Nöt (4 lei), Godis Chokladkrokant (20 lei), Godis ChokladrÅn (9,5 lei) si Chokladkrokand Bredbar (12 lei), conform News.ro.

”Alunele si migdalele au fost gasite frecvent, si nu ocazional, in cele sase produse, ceea ce subliniaza ca aceste produse de ciocolata nu sunt sigure pentru a fi consumate de catre persoanele alergice sau sensibile la acesti alergeni. Informatia de pe eticheta nu raporteaza suficient de clar prezenta frecventa a acestor ingrediente”, informeaza retailerul.

Compania ii asteapta pe clientii alergici la alune sau migdale, care au cumparat produsele respective aflate in termenul de valabilitate, sa le aduca inapoi in magazinul Ikea din Bucuresti, unde vor primi inapoi suma integrala platita pentru produs. Termenul de valabilitate se gaseste pe spatele ambalajului (AAAA/LL/ZZ A – anul, L – luna, Z – ziua de fabricatie).

Citeste si:

Magazinul IKEA din Bucuresti a vandut aproximativ 247.000 de bucati din cele sase produse si nu a inregistrat sesizari din partea consumatorilor. In prezent, niciunul dintre aceste produse nu se mai gaseste la vanzare in magazinul IKEA din Bucuresti.

IKEA a mai rechemat patru produse de la inceputul anului si pana acum: ciocolata neagra Chokland Mork, pentru ca avea continut de lapte si alune insuficient declarat, bazele de lampadar si de veioza Gothem, din cauza riscului de soc electric, pelerina de liliac Lattjo, dupa ce trei copii au avut urme si zgarieturi in zona gatului in timpul jocului, si barierele de siguranta Patrull, care pot permite caderea copiilor pe scari.
Grupul suedez a deschis in 2007 primul si singurul magazin din Romania, situat in nordul Bucurestiului.