In intervalul mentionat, instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata, la inceput in sud-vestul, nord-vestul si, partial, centrul tarii, iar din a doua parte a noptii indeosebi in centru, nord si nord-est, precum si la munte, anunta Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

Vor fi frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie, averse si pe arii restranse grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 15-20 l/mp si punctiform 30-40 l/mp.

Atentionarea meteorologilor vizeaza judetele Caras-Severin, Mehedinti, Dolj, Gorj, Hunedoara, Valcea, Arges, Sibiu, Alba, Brasov, Mures, Cluj, Salaj, Satu Mare, Maramures, Bistrita Nasaud, Harghita, Covasna, Bacau, Neamt, Suceava, Vaslui, Iasi si Botosani.

Pe de alta parte, in cursul zilei de marti vremea va fi caniculara in Dobrogea si cea mai mare parte a Munteniei, unde se vor mai inregistra temperaturi maxime in jurul a 35 de grade si izolat 37 de grade Celsius. Un cod galben de canicula va fi valabil in judetele: Teleorman, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Ilfov, Buzau, Braila, Ialomita, Calarasi, Constanta, Tulcea, precum si in municipiul Bucuresti.