“In atentia jucatorilor de PokemonGo! Pentru evitarea situatiilor neplacute ce pot aparea in cautarea de Pokemoni, va atentionam ca, astazi, incepand cu ora 9:30, se vor executa trageri de lupta in poligonul de la Cincu, judetul Brasov. Va dorim o zi productiva!”, este mesajul transmis pe pagina de Facebook a Ministerului Apararii Nationale, care foloseste popularul joc virtual pentru a promova exercitiului multinational "Saber Guardian 2016", conform News.ro.


Presedintele Klaus Iohannis va fi prezent, joi, de la ora 11.45, la exercitiul militar de la Cincu. Activitatile programate joi, la Cincu, au inceput cu un exercitiu de traversare a raului Olt, in dreptul localitatii Voila, judetul Brasov.

“Saber Guardian-16”, planificat de Statul Major al Fortelor Terestre si condus de un comandament constituit din militari apartinand Diviziei Multinationale de Sud-Est, Diviziei 4 Infanterie „Gemina” si Unitatii de Integrare a Fortelor NATO, se desfasoara in patru etape - exercitii de comandament, de instruire prin simulare asistata de calculator, de antrenament cu trupe in teren si exercitii tactice cu trageri de lupta cu toate categoriile de armament.

Citeste si:

Peste 900 de militari din Fortele Terestre Romane apartinand Brigazii 18 Infanterie „Banat”, Regimentului 69 Artilerie Mixta „Silvania”, Batalionului 317 Cercetare „Vladeasa”, impreuna cu 1.700 de militari americani dotati cu tancuri M1A2 Abrams si masini de lupta blindate Bradley si cu 47 de militari canadieni cu masini de lupta ale infanteriei vor executa exercitii tactice cu trageri de lupta, iar militarii din celelalte tari vor participa la exercitiile de comandament si de instruire prin simulare asistata de calculator interconectate cu Centrul de Instruire de la Novo Selo, Bulgaria, si cu Centrul de Instruire pentru Mentinerea Pacii si Securitate de la Yavoriv, Ucraina.

“Saber Guardian-16 este un exercitiu multinational, bazat pe un scenariu fictiv, avand ca scop antrenarea militarilor pentru planificarea, executarea si evaluarea actiunilor militare intr-un mediu intrunit, dezvoltand nivelul de interoperabilitate cu fortele statelor membre ale NATO, precum si promovarea cooperarii regionale cu tarile din zona Marii Negre, indeplinind cerintele de standardizare ale Aliantei, a precizat MApN.

Sursa foto: Matthew Corley / Shutterstock