Primaria Capitalei doreste sa suplimenteze fondurile alocate catre Patriarhia Romana cu 20 de milioane de lei

Primaria Capitalei doreste sa suplimenteze cu suma de 15 milioane de lei sprijinul pentru continuarea lucrarilor la Catedrala Mantuirii Neamului si sa aloce 4,5 milioane de lei Manastirii Antim, propunerea urmand sa fie votata in cadrul sedintei din data de 11.08 a Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Alte doua milioane de lei pentru lucrarile la Catedrala Mantuirii Neamului au fost alocati in februarie, cand a fost votat bugetul din acest an al Capitalei.

Patriarhia Romana ar putea primi, conform dorintei municipalitatii, 20 de milioane de lei pentru continuarea lucrarilor la Catedrala Mantuirii Neamului si pentru Manastirea Antim, conform News.ro.

“Se aproba suma de 4.500.000 lei sprijin financiar pentru Manastirea Antim si suplimentarea cu 15.000.000 lei a sumei aprobate prin HCGMB 32/2016 cu modificarile si completarile ulterioare sprijin financiar pentru Patriarhia Romana pentru continuarea lucrarilor la Catedrala Mantuirii Neamului”, se arata in proiectul de hotarare care va fi supus aprobarii in CGMB.

In raportul de specialitate care insoteste documentul se precizeaza ca, in bugetul Administratiei Monumentelor si Patrimoniului Tursitic, pentru Patriarhia Romana a fost aprobata suma de doua milioane de lei, sprijin pentru continuarea lucrarilor la Catedrala Mantuirii Neamului. Banii au fost alocati la votarea bugetului propriu al municipiului Bucuresti pe anul 2016, aprobat prin HCGMB 32/29.02.2016, cu modificarile ulterioare.
Un proiect de acordare a sumei de 10 milioane de lei din bugetul Sectorului 1 a fost pe ordinea de zi a sedintei din 28 iulie a Consiliului Local. Proiectul a fost respins, dupa dezbateri aprinse in sedinta CL al Sectorului 1.

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, declara ca Patriarhia Romana si PF Daniel au solicitat oficial suma de 10 milioane de lei pentru lucrarile la Catedrala Mantuirii Neamului, iar o astfel de cerere a fost facuta catre toti primarii de sector.
Consilierul local Clotilde Armand declara atunci ca USB s-a abtinut la votul privind alocarea unei sume de 10 milioane de lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului, propusa de consilierii PSD, insa a dorit alocarea a doua milioane de lei si consultarea cetatenilor privind oportunitatea cheltuirii restului de bani pentru spitale.

Sursa foto: agerpresfoto


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Nelu Tătaru: Am creat un grup de lucru pentru lămurirea direcțiilor CCR
Setari Cookie-uri