Noi reguli privind apararea impotriva incendiilor

Tragedia de la Colectiv schimba regulile dupa care sunt autorizate constructiile din punct de vedere al securitatii la incendiu. Dupa ce, anul trecut, inspectorii ISU au primit puteri largite in privinta controalelor, putand chiar inchide localurile care nu respecta normele antiincendiu, acum Guvernul simplifica procedurile de avizare si autorizare ISU, conform Adevarul.

Printr-o hotarare adoptata miercuri, Guvernul a modificat regulile dupa care sunt avizate si autorizate constructiile din punct de vedere al securitatii la incendiu. ”Actul normativ face distinctia si arata mai bine care cladiri si amenajari se supun avizarii si autorizarii la incendiu si care se supun numai autorizarii. Avizarea este un element administrativ care se obtine atunci cand se incepe o constructie.

Autorizarea este la finalul constructiei. Hotararea de Guvern ajuta la debirocratizare si la reducerea sarcinii administrative, pentru ca elimina de la avizare o serie de categorii de cladiri”, a declarat inspectorul sef al ISU Bucuresti-Ilfof, general de brigada Ovidiu Vasilica. Potrivit acestuia, saptamana viitoare va fi emis un ordin al Ministrului de Interne, care va prevede ca documentatia pentru avizare sau autorizare la incendiu poate fi depusa si in format electronic.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: fluke samed / Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri