Ministerul Justitiei a pus in dezbatere publica proiectul de lege pentru aplicarea directivei Parlamentului European privind inghetarea si confiscarea produselor infractiunilor savarsite in Uniunea Europeana.

Specialistii ministerului au propus ca unui condamnat pentru comiterea unor infractiuni a caror pedeapsa este mai mare de patru ani sa i se confiste bunurile, daca judecatorul considera ca acestea au fost achizitionate in urma comiterii unor infractiuni, scrie News.ro.

In plus, “confiscarea extinsa se dispune daca instanta are convingerea ca bunurile respective provin din activitati infractionale si are in vedere bunurile dobandite de persoana condamnata, intr-o perioada de cinci ani inainte si, daca este cazul, dupa momentul savarsirii infractiunii, pana la data emiterii actului de sesizare a instantei”, se arata in proiectul de lege.

In acelasi timp, nou infiintata Agentie Nationala de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) anunta judecatorul delegat cu executarea despre orice impiedicare ori intarziere survenita in cursul executarii unei confiscari speciale sau confiscari extinse, pe baza informatiilor periodice primite de la Agentia Nationala de Administrare Fiscala si de la alte autoritati competente cu punerea in executare a acestor masuri de siguranta.

Potrivit proiectului de lege, prevederile Codul penal privind confiscarea extinsa se aplica in ceea ce priveste bunurile dobandite inainte de intrarea in vigoare a normei numai in cazul comiterii unor infractiuni grave, de la proxenetism, trafic de droguri si spalare de bani, pana la infractiuni de coruptie, evaziune fiscala sau infractiuni informatice.

Sursa foto: Andrey_Popov / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri