18 August 2016

Nou dosar de evaziune fiscala, perchezitii in 11 judete



Politistii din Mures efectueaza, miercuri dimineata, 38 de perchezitii in 11 judete si in Bucuresti, fiind vizate locuintele unor persoane si sediile unor firme care ar fi implicate intr-un caz de evaziune fiscala si spalare de bani. Suspectii ar fi eliberat facturi fiscale fictive, prejudiciul din prima infractiune fiind estimat la aproximativ 1.850.000 de lei, iar din a doua - 1.000.000 de euro.

Miercuri dimineata, politistii de investigare a criminalitatii economice, investigatii criminale si ordine publica din Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Mures au descins la 38 de adrese, vizând persoane si firme din judetele Mures, Bihor, Bistrita-Nasaud, Brasov, Cluj, Galati, Hunedoara, Iasi, Maramures, Neamt, Vaslui si din Bucuresti.

Potrivit unui comunicat de presa al IPJ Mures, in perioada decembrie 2015 – iulie 2016, administratorii unei societati comerciale din judet ”au stabilit o serie de relatii comerciale fictive cu alte 15 firme de pe teritoriul tarii”.

”Pentru realizarea activitatii infractionale, administratorul de fapt al societatii din judetul Mures a intermediat cesionarea firmei, pe numele unei persoane interpuse, dupa care a procedat la contactarea mai multor <<clienti>> carora, contra unui comision prestabilit, le-a furnizat facturi fiscale care reflectau diverse operatiuni fictive”, precizeaza comunicatul, citat de News.ro.

Anchetatorii sustin ca, pentru a parea veridice, facturile fiscale aveau la baza contracte fictive, iar platile se efectuau in cont bancar, ulterior banii fiind retrasi in numerar si returnati persoanelor care comiteau evaziunea fiscala. Astfel, s-ar fi creat premisele unor operatiuni de spalare a banilor.

Prejudiciul care ar fi fost cauzat prin evaziune fiscala a fost estimat la 1.850.000 de lei, in timp ce prins spalare de bani a fost produs un prejudiciu de aproximativ 1.000.000 de euro.



Citeste si