Numarul persoanelor fizice cu datorii catre ANAF se situa la mijlocul anului la 126.365, in scadere fata de 187.230 de debitori la finele lunii martie, in timp ce valoarea totala a datoriilor se situeaza la aproximativ 3 miliarde lei, fata de 3,4 miliarde lei la 31 martie, potrivit datelor publicate de ANAF. Valoarea totala a datoriilor a inregistrat un ritm de scadere de aproximativ trei ori mai lent decat cel al numarului de datornici, semn ca au platit in general romanii cu restante mai mici.

"Numarul persoanelor fizice cu datorii fiscale in trimestrul al doilea al anului 2016 s-a redus cu peste 60.000, fata de primul trimestru. Din lista debitorilor cu obligatii fiscale restante au fost excluse persoanele ale caror datorii la buget sunt mai mici sau egale cu suma pe care trebuie sa o primeasca la randul lor de la buget, prin restituire sau rambursare", noteaza ANAF.

Suplimentar, listele debitorilor publicate de ANAF au o noua coloana denumita "Observatii", care contine precizari privind starea juridica a debitorilor, respectiv insolventa, faliment sau insolvabilitate.

ANAF publica trimestrial listele debitorilor, persoane juridice si fizice, care au obligatii fiscale restante, precum si cuantumul sumelor neachitate pana la data publicarii listei, conform art. 162 din Codul de Procedura Fiscala.

Citeste si:
Cele mai importante evenimente ale momentului
Actual: cele mai importante...

Sursa foto: agerpresfoto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Eugen Teodorovici desfiinteaza lista "rusinii"! Prietenii stiu de ce!