Elevii romani care au facut parte din loturile olimpice de Informatica, Matematica si Fizica se intorc de la Olimpiadele Internationale de anul acesta cu 15 medalii: doua de aur, 11 de argint si doua de bronz.

Ei sunt elevii romani premiati la Olimpiadele Internationale

Olimpiada Internationala de Informatica

La editia din 2016 a Olimpiadei Internationale de Informatica, care s-a desfasurat in Kazan (Federatia Rusa) in intervalul 12-18 august, elevii romani au obtinut patru medalii: trei de argint si una de bronz. Costin Andrei Oncescu, Andrei Costin Constantinescu si Andrei Popa au castigat medalii de argint, iar Radu Muntean a obtinut o medalie de bronz.

Olimpiada Internationala de Matematica

La cea de-a 57-a editie a Olimpiadei Internationale de Matematica, care a avut loc in perioada 6-16 iulie in Hong Kong, lotul olimpic de Matematica al Romaniei a obtinut cinci medalii de argint si una de bronz.

Medaliile de argint au fost castigate de Teodor Andrei Andronache, Ciprian-Mircea Bonciocat, Ovidiu Neculai Avadanei, Alexandru Pascadi si de Ioan Laurentiu Ploscaru, iar cea de bronz a fost obtinuta de Tudor Plopeanu.

Olimpiada Internationala de Fizica

In ceea ce priveste cea de-a 47-a editie a Olimpiadei Internationale de Fizica, care s-a desfasurat la Zürich (Elvetia) in intervalul 11-17 iulie, elevii din lotul olimpic de Fizica s-au intors acasa cu doua medalii de aur si trei de argint.

Dan Stefan Eniceicu si Razvan Octavian Radu au reusit performanta sa castige medalii de aur, iar Robert-Iulian Raveanu, Tudor Costel Cretu si Andrei Catalin Raduc au obtinut medalii de argint.

Elevii sunt sustinuti prin programul „Hai la Olimpiada!”, initiat de Fundatia eMag in 2012 si sustinut de BCR. In prezent, functioneaza 14 centre de performanta "Hai la Olimpiada!"in sapte judete din tara. In anul scolar 2015-2016, 1.882 de elevi s-au pregatit saptamanal in centrele de performanta din Bucuresti, Constanta, Buzau, Iasi, Brasov, Cluj si Timisoara, sub indrumarea a 154 de profesori.

Sursa foto: tomertu / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri