Klaus Iohannis are 1.705.199 de fani ai paginii sale de Facebook, numar care il plaseaza pe prima pozitie in topul paginilor politicienilor, dublu fata de numarul urmatorului clasat, Victor Ponta, care are 812.628 de fani, potrivit unei statistici publicate de catre FaceBrands.ro, un serviciu de monitorizare a paginilor de Facebook din Romania.

Numarul de fani nu mai este (atat) de relevant, deoarece oricine are bani poate achizitiona acesti fani prin sistemele de advertising ale Facebook. Este, insa, un barometru interesant de urmarit, in continuare, conform News.ro.

In clasamentul general al paginilor de Facebook, presedintele Iohannis ocupa pozitia 35 din 36.788 de pagini monitorizate, iar Victor Ponta locul 113. Noul primar al Capitalei, Gabriela Firea, are 431.611 fani ai paginii sale, numar care o plaseaza pe locul 3 in sectiunea ”politica”. Ea este urmata de catre Traian Basescu-379.917, Elena Udrea-352.405, Grupul PPE din Parlamentul European-307.959 si PNL-245.452.

Desi s-a retras din politica, Elena Basescu ocupa pozitia a 8-a, cu 208.745 de fani si este urmata de o persoana relativ putin cunoscuta publicului larg, Cezar Maroti, vicepresedinte al Miscarii Verzilor, cu 196.139 de fani. Top 10 este incheiat de catre deputatul Bogdan Diaconu, presedintele Partidului Romania Unita, cu 194.975 de fani pe Facebook.

Personalitati politice cu functii importante nu au reusit sa intre in primii 10, doua exemple fiind Dacian Ciolos, pozitia 17, cu 120.320 fani, si Alina Gorghiu-112.769 de fani si locul 19. Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu se afla abia pe locul 40, cu 41.504.

In general, variatiile in luna august ale numarului de fani ai paginilor de pe primele pozitii nu au fost spectaculoase. Presedintele Iohannis avea un minus de 283 de admiratori la finele lunii iulie si a continuat sa scada si in primele doua saptamani din august. Victor Ponta a crescut usor, dar in saptamana care s-a incheiat pe 14 august a iesit pe minus cu 20 de fani. In schimb, Gabriela Firea, Traian Basescu si Elena Udrea au crescut constant, cu cateva sute de like-uri in plus pentru fiecare saptamana din prima jumatate a lunii august.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri