UPDATE: Associated Press a anuntat ca bilantul deceselor provocate de cutremurul din Italia a ajuns la 247

UPDATE: Autoritatile italiene au anuntat ca 38 de persoane au murit, iar peste 150 sunt inca disparute dupa seismul din Amatrice

. Cutremurul initial s-a produs la ora locala 3.36 (4.46 ora Romaniei), o adancime de doar patru kilometri. US Geological Survey a anuntat ca epicentrul a fost inregistrat in apropierea localitatii italiene Norcia, situata in regiunea Umbria la doi kilometri de Accumoli si zece kilometri de Arquata del Tronto si de Amatrice, conform News.ro.

Intre timp, trei replici puternice au zguduit regiunea, dintre care si un seism cu magnitudinea de 6 grade pe scara Richter. Primele doua replici au fost inregistrate la ora locala 4.32 si, respectiv 4.33. Cele doua epicentre au fost situate la Castelsantangelo sul Nera si la Arquata del Tronto.

De asemenea, alte 50 de replici mai slabe au lovit pana la aceasta ora zona montana Gran Sasso. Cele mai lovite sunt localitatile italiene Accumoli, Amatrice, Posta si Arquata del Tronto. Inclusiv cladirea primariei din localitatea Amatrice a fost devastata de seism, iar autoritatile au inceput operatiunile de salvare a persoanelor blocate sub daramaturi.

Citeste si:

”Jumatate din oras a disparut. Sunt oameni sub daramaturi... A fost o alunecare de teren si un pod s-a prabusit”, a sustinut Sergio Pirozzi.
Mai mult, structura de rezistenta a singurului spital din localitatea Amatrice a fost puternic afectata de seism, iar pacientii sunt transferati spre alte centre medicale din regiune.

Agentia pentru Protectie Civila a anuntat ca seismul a fost grav si exista relatari cu privire la daunele provocate.

”Cutremurul a fost atat de puernic, incat patul parea ca mergea de unul singur prin dormitor”, a declarat Lina Mercantini din Umbria.
Anterior, un cutremur puternic cu magnitudinea de 6,3 grade a zguduit localitatea L'Aquila, situata la doar 50 de kilometri de Amatrice, la 6 aprilie 2009. Seismul a lasat in urma 302 morti si peste 1.500 de raniti, fiind unul dintre cele mai puternice din istoria recenta a regiunii.

Sursa foto: Narongsak Nagadhana / Shutterstock