Salariatii ce vor fi disponibilizati din sectorul energetic vor primi 16,5 milioane de lei ca venituri de completare

Guvernul a aprobat, miercuri, alocare3a a 16,5 milioane de lei ce vor fi destinati pentru plata de venituri de completare pentru 3.090 de salariati ai Complexului Energetic Oltenia, Complexului Energetic Hunedoara si Societatii Nationale de Inchideri Mine Valea Jiului, salariati ce vor fi disponibilizati in acest an.

Suma de 16,5 milioane de lei a fost alocata din bugetul asigurarilor de somaj pe anul 2016 si va asigura veniturile de completare pentru persoanele concediate in baza planurilor de disponibilizare. Complexul Energetic Oltenia primeste suma de 12,364 milioane lei pentru plata venitului lunar de completare pentru 2.000 de persoane ce urmeaza sa fie disponibilizate, iar Complexului Energetic Hunedoara i se aloca suma de 3,306 milioane lei pentru plata venitului lunar de completare pentru 840 de persoane. La Societatea Nationala de Inchideri Mine Valea Jiului S.A. vor fi concediate, in doua etape, 250 de persoane ce vor primit 831.000 de lei, conform News.ro.

”Potrivit OUG nr. 36/2013, venitul lunar de completare se stabileste odata cu indemnizatia de somaj si este egal cu diferenta dintre castigul salarial individual mediu net pe ultimele 3 luni inainte de concediere, stabilit pe baza clauzelor din contractul individual de munca, dar nu mai mult decat castigul salarial mediu net pe economie din luna ianuarie a anului in care s¬a efectuat concedierea, comunicat de Institutul National de Statistica, si nivelul indemnizatiei de somaj”, informeaza Guvernul.

Venitul de completare se acorda pe o durata ce variaza in functie de vechimea in munca: 12 luni pentru persoanele care au o vechime in munca cuprinsa intre 3 ani si 10 ani, 20 de luni pentru persoanele care au o vechime in munca cuprinsa intre 10 ani si 15 ani, 22 de luni pentru salariatii care au o vechime intre 15 ani si 25 ani si 24 de luni pentru salariatii care au o vechime in munca de cel putin 25 de ani.

Sursa foto: Anton Gvozdikov / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri