Inovatie in sistemul medical. Pacientii vor primi la externare, pe e-mail sau printr-un SMS, un chestionar cu intrebari despre cat de multumiti au fost de conditiile din spital, anunta ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, intr-un interviu pentru News.ro. El spune ca acest sistem este implementat, pentru inceput, in cinci spitale, iar raspunsurile pacientilor vor conta la evaluarea managerilor unitatilor medicale.

Acum, pacientii primesc un chestionar stufos, de opt pagini, care este printat de spital si trebuie completat si predat la externare. Aceste chestionare arata ca 98 la suta dintre bolnavi sunt multumiti de conditiile in care au fost tratati in spitale, conform News.ro.

“Acum este un chestionar de opt pagini printat de spital, completat de pacienti, iar satisfactia era de 98 la suta, astfel ca lipsa de satisfactie de care auzim ici si colo pare, in acest context, doar o ironie", explica ministrul Sanatatii.

El spune ca din aceste zile este testat in premiera un proiect-pilot, in cinci spitale, dintre care unul in Capitala, unde pacientii vor primi la externare un sms sau un e-mail cu un chestionar mai scurt, cu cateva intrebari mult mai clare despre conditiile in care au fost tratati pe durata internarii. Ministrul Sanatatii spune ca acesta metoda are "un grad mare de independenta la completare” - spitalul nu stie nimic si nu poate influenta pe nimeni, iar pacientii pot spune ce cred despre un spital fara sa se teama de urmari.

Totodata, raspunsurile pacientilor vor conta pentru evaluarea managerilor de spitale. Interviul integral cu ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, va fi difuzat la ora 14.00.

Sursa foto: fam_photo / shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri