In orasele mari si in cele de la munte, legumele si branzeturile sunt cu pana la 50% mai scumpe decat in celelalte regiuni ale tarii. Cosul de cumparaturi costa mai mult doar din cauza scumpirii cartofilor cu aproape 40% fata de vara anului trecut, conform Adevarul Financiar.

Preturile produselor vandute in pietele agroalimentare din municipiile resedinta de judet difera in functie de marimea localitatii, dar si de puterea de cumparare a populatiei, reiese din datele consemnate in buletinele Institutului National de Statistica (INS), consultate de „Adevarul“.
Cartofii, tomatele, fasolea si castravetii, spre exemplu, au preturi minime la nivel national (sub 2-3 lei/kg) in resedintele mai mici si maxime in marile centre urbane.

In cazul cartofilor, cele mai mici preturi (1,5-2 lei/kg) se intalnesc in orase precum Alexandria, Bacau, Buzau, Botosani, Focsani sau Tulcea, iar maximele (2,4-2,5 lei/kg) sunt in Brasov, Constanta si Iasi.

Citeste articolul integral pe Adevarul Financiar.

Sursa foto: AlenKadr / Shutterstock.ocm


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »



Citește și
InternetCorp donează 10% din campaniile de comunicare către Crucea Roșie Română 
Setari Cookie-uri