Mihail Iulian Barascu, in varsta de 14 ani, din Craiova, are coeficientul de inteligenta mai mare decat al fizicianului Albert Einstein. Baiatul stabilit in Anglia din anul 2009 este considerat un geniu, conform Adevarul.

Mihail Iulian Barascu (14 ani), un baiat din Craiova care s-a mutat cu parintii in Marea Britanie din 2009, a fost evaluat de organizatia internationala Mensa (cea mai mare si mai veche organizatie de calculare a coeficientului de inteligenta din lume) si s-a dovedit ca are un IQ (n.r. – coeficient de intelingenta) de 162, „mai mare decat al fizicianului Albert Einstein“ (care ar fi avut un IQ de 160, dupa cum arata aceiasi specialisti Mensa).

Olteanul in varsta de 14 ani vorbeste engleza si isi doreste sa ajunga arhitect. Baiatul a scris deja primul sau roman, iar acum lucreaza la cea de-a doua carte. „Sunt foarte multi oameni care sunt inteligenti, dar nu fac absolut nimic cu inteligenta. Important este sa faci ceea ce isi place, iar eu sunt bucuros ca pot face acest lucru. Sunt pasionat de arhitectura, dar in acelasi timp vreau sa fiu si scriitor. Imi doresc ca alti oameni sa citeasca cartile pe care le fac eu ca sa-i fac fericiti. Cartea pe care am reusit sa o public se numeste «Necromancer RPG: The Book», iar la cea la care scriu acum nu are un titlu decis inca, dar este SF“, a povestit micul Einstein.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Citeste si:
Toma, despre Dancila: Nu-i un geniu, dar e reprezentantul nostru
Primarul Buzaului, indemn...
Sursa foto: Khakimullin Aleksandr/ Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
România, poartă de intrare în UE a pesticidelor ilegale din China?
Setari Cookie-uri