Raed Arafat, despre modificarea Legii antifumat: Sper sa nu fim prima tara care face un pas inapoi la indemnul vanzatorilor de moarte

Secretarul de stat Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, sustine ca un eventual vot al deputatilor pentru modificarea Legii antifumat care permite fumatul in spatiile inchise ar fi "o crima impotriva populatiei si sanatatii noastre".

"Romania era una dintre ultimele tari Europene care aproba o Lege impotriva fumatului care a trecut cu greu si dupa multe incercari de a o bloca la nivel parlamentar. (...) Sper din suflet sa nu fim prima tara din Europa, si poate din lume, care face un pas inapoi la indemnul vanzatorilor de moarte si a inconstientilor care considera ca fumatul este un drept care trebuie aparat indiferent de pretul platit", subliniaza Raed Arafat intr-o postare pe pagina sa de Facebook. Potrivit lui, Romania este una dintre tarile europene cu cel mai mare numar de fumatori, inclusiv printre femei.

Fumatul va fi permis in spatiile inchise special amenajate, spatiul public inchis fiind redefinit ca "spatiu incadrat de jur imprejur de pereti", potrivit unui proiect de lege adoptat in iunie de Senat, care modifica prevederile Legii antifumat. De asemenea, fumatul va fi permis si in spitalele de psihiatrie, dupa ce managerii mai multor unitati au reclamat ca pacientii devin agresivi atunci cand nu pot fuma.

Sursa foto: Agerpres FOTO


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri