Echipele Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta au facut, in perioada 13 iunie - 31 august, 570 de controale la 980 de unitati de turism si agrement, in urma carora au fost date 3.744 de sanctiuni contraventionale, dintre care 2.932 de avertismente si 812 amenzi, in valoare totala de peste 920.000 de lei, scrie News.ro.

Controale au fost facute la 307 unitati de alimentatie publica, 266 de hoteluri, 220 de vile turistice, 37 de hosteluri, 34 de pensiuni si 28 de case de vacanta. De asemenea, au fost controlate 19 discoteci si cluburi, 11 tabere scolare si 10 campinguri. In afara verificarilor tematice planificate, echipele ISU au facut si controale inopinate, ziua sau pe timpul noptii, in perioadele de weekend sau sarbatori legale, a precizat IGSU.

Principalele deficiente gasite la controale au fost: neintocmirea sau neactualizarea documentelor privind apararea impotriva incendiilor la nivelul operatorilor economici; exploatarea instalatiilor tehnice cu defectiuni sau improvizatii; nedotarea cu mijloace tehnice de prima interventie sau neverificarea acestora; nerespectarea reglementarilor tehnice si masurilor specifice de aparare impotriva incendiilor la exploatarea centralelor termice.

Corturi de prim ajutor IGSU pe litoral cu cate doi paramedici

IGSU a precizat ca, in premiera, incepand din 12 iunie, in zona litoralului, unde au fost inregistrate, in ultimii cinci ani, cele mai multe situatii de urgenta, au fost amplasate corturi de prim ajutor. Acestea au fost instalate pe intreaga durata a sezonului estival pe plajele din Mamaia, Eforie, Costinesti si Jupiter, si ulterior Techirghiol, la fiecare dintre acestea fiind zilnic cate doi paramedici.

Echipajele de la aceste puncte de prim ajutor ale pompierilor SMURD au avut 1.543 de interventii. Cele mai multe cazuri au fost inregistrate in statiunea Costinesti, unde au fost asistate medical 657 de persoane, urmata de Eforie - 321 persoane, Jupiter - 257 de persoane, Mamaia - 203 persoane si Techirghiol - 105 cazuri.

Citeste si:

Echipajele de prim ajutor cu vehicule senilate ale pompierilor au fost solicitate sa intervina in 142 de cazuri, pentru a transporta persoane cu afectiuni medicale in punctele de prim ajutor de pe plaje sau la ambulantele cu care au fost duse la unitatile spitalicesti.

In sezonul estival, 29 de autospeciale de stingere au fost pregatite sa intervina in orice punct din judetul Constanta, iar in porturile Tomis, Mangalia, Costinesti si Eforie, precum si pe lacurile din statiuni au fost cinci ambarcatiuni IGSU, cu scafandri de la inspectoratele pentru situatii de urgenta din tara, conduse de personal al Garzii de Coasta.

De asemenea, in judetul Constanta au fost disponibile zece echipaje SMURD de prim ajutor si un echipaj SMURD de terapie intensive, cu medic, trei dintre acestea fiind dislocate, pe perioada estivala, din cadrul inspectoratelor pentru situatii de urgenta Bucuresti - Ilfov, Mures si Teleorman.

ELEPHOTOS / Shutterstock.com