Detinutii, pusi la treaba: au curatat de gunoaie paduri si zone protejate

Cateva zeci de detinuti din mai multe penitenciare din tara, intre care Poarta Alba si Aiud, au participat la o actiune de ecologizare a unor paduri, parcuri sau zone naturale protejate.

Un numar de 15 persoane private de libertate aflate in custodia Penitenciarului Aiud din judetul Alba au cerut sa fie voluntari in campania de igienizare, iar sambata s-au alaturat altor catorva sute de activisti din Alba care au facut diferite actiuni de salubrizare, a declarat purtatorul de cuvant al institutiei.
Detinutii au curatat de deseuri o zona a drumului de acces spre Padurea Sloboda din Aiud, scrie News.ro.

”Participarea persoanelor private de libertate la aceasta campanie a avut ca scop dezvoltarea spiritului civic precum si cresterea responsabilitatii acestora fata de mediul inconjurator”, a spus Nicoleta Mataranga purtator de cuvant al Penitenciarului Aiud.

Actiuni de ecologizare au avut loc sambata in mai multe zone din tara, iar la acestea au participat, pe langa voluntari, cateva zeci de detinuti.

Potrivit unui comunicat al Penitenciarului Poarta Alba, 20 de detinuti s-au alaturat campaniei, acestia ajutand la curatarea zonei din apropierea terenului de rugby de pe strada Badea Cartan din municipiul Constanta, precum si la igienizarea padurii de langa Valu lui Traian, sub supraveghere reprezentantilor inchisorii.

Citeste si:
30 de români, expulzați din Marea Britanie după Brexit
30 de români, expulzați din...

Evenimentele la care au participat detinutii au facut parte din campania nationala ”Let’s do it, Romania!” desfasurata sambata si care a vizat salubrizarea unor paduri, parcuri, cursuri de apa sau zone naturale protejate.

Sursa foto: View Apart/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri