Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucuresti a anuntat ca, incepand din 4 octombrie pana pe 7 noiembrie, Departamentul de Stat american primeste cererile de participare la programul Loteria Vizelor pentru anul 2018.

”Inregistrarea electronica in Programul Diversity Visa al Statelor Unite va incepe marti 4 octombrie 2016 la orele 19:00 (ora Romaniei). Va ramane disponibila numai pana luni 7 noiembrie 2016 la orele 19:00 (ora Romaniei). Pentru a participa la programul din acest an, va rugam sa accesati pagina de internet a Departamentului de Stat www.dvlottery.state.gov in cursul perioadei de inregistrare. Acolo veti gasi formularul de participare (E-DV) si informatiile complete pentru a trimite cererea dumneavoastra de inregistrare”, informeaza ambasada americana, potrivit News.ro.

Aceasta subliniaza ca nu se percepe nicio taxa pentru inscriere, iar cererile de inregistrare sunt acceptate doar pe pagina de internet de mai sus. ”Ii incurajam cu tarie pe cei care doresc sa participe sa isi completeze si sa isi trimita singuri cererile de participare. Participantii pot alege ca altcineva sa trimita cererea in numele lor, dar ar trebui sa fie precauti daca persoana care se ofera sa ii ajute incearca sa le ceara o taxa - retineti, formularul online este simplu si NU SE PERCEPE NICI O TAXA pentru a participa. Fie ca o persoana trimite o cerere de participare direct, sau un avocat, un prieten, sau o ruda ii ofera asistenta, se poate trimite o singura cerere de participare in numele fiecarei persoane”, precizeaza sursa citata.

Participantii la program vor trebui sa isi tipareasca pagina de confirmare generata online si sa o pastreze pana la data de 30 septembrie 2018. Numarul unic de confirmare este singura modalitate de a verifica daca o cerere de participare a fost selectionata si de a obtine informatii despre solicitarea de viza si despre programarea la interviu, daca cererea fost selectionata.

O noua cerinta a autoritatilor americane este ca participantii sa trimita o fotografie facuta in ultimele sase luni, fara ochelari.

Citeste si:
Investitie de jumatate de milion de dolari intr-o comunitate din Sibiu
Ambasada SUA investeste o...

”Incepand cu data de 2 mai 2017, participantii la programul DV-2018 isi vor putea folosi numarul de confirmare pentru a verifica online pe Entrant Status Check, la adresa de internet www.dvlottery.state.gov<http://www.dvlottery.state.gov> , daca cererea lor a fost selectionata. Pe pagina Entrant Status Check participantii selectionati vor fi informati despre modalitatea de a solicita vize de imigrare DV pentru ei si membrii de familie eligibili. Departamentul de Stat nu foloseste posta electronica (e-mail) pentru a ii instiinta pe participanti ca au fost selectionati pentru programul Diversity Visa. Informatia este disponibila NUMAI pe Entrant Status Check”, transmite ambasada SUA.

Aceasta avertizeaza ca orice mail care informeaza o persoana ca a castigat la Loteria Vizelor este o tentativa de frauda.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Visul american e mai aproape: incep inscrierile pentru Loteria vizelor