O poveste despre curaj si ambitie se scrie in inima Baraganului, la Baza Militara 86 – Fetesti „Locotenent Aviator Gheorghe Mociornita“, acolo unde functioneaza prima escadrila de avioane F16 a Romaniei. Doi dintre cei mai experimentati piloti ai bazei fac marturii despre cum se vede viata la inaltime, din cabina celebrelor aparate militare de zbor construite de americani, conform Adevarul.

Accesul catre hangarul si pistele de manevre din incinta Bazei Militare 86 Fetesti „Locotenent Aviator Gheorghe Mociornita”, modernizate dupa standarde NATO, unde se afla avioanele F16, se face dupa un control de securitate destul de riguros. In poarta bazei militare, vizitatorii sunt intampinati de un grup de soldati inarmati pana in dinti, care verifica fiecare persoana care doreste sa ajunga catre interiorul bazei.

Rolul controlului este acela de a elimina orice risc care ar putea produce o bresa in securitate. Sistemul a devenit functional in urma cu 10 ani, odata cu declararea bazei militare din Fetesti baza a NATO. Cateva masini albastre, pe care este inscriptionat „Politia Militara”, preiau mai departe vizitatorii si-i transporta catre zona unde se afla avioanele F16.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: Pavel Chagochkin / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
BIAS 2018: programul show-ului aviatic de la Romaero