OMV Petrom va oferi finantari in valoare de 150.000 de euro in competitia de proiecte "Idei din Tara lui Andrei". Competitia se afla la a cincea editie si are ca scop sprijinirea proiectelor ce vizeaza educatia profesionala si mediul.

OMV Petrom a dat startul unei noi editii in competitia nationala de proiecte "Idei din Tara lui Andrei" prin care doreste sa sustina initiativele cu impact pe termen mediu si lung care ofera solutii pentru dezvoltarea educatiei profesionale si pentru protectia mediului.

Programul ofera granturi in valoare totala de 150.000 de euro si se adreseaza persoanelor fizice, organizatiilor nonguvernamentale, institutiilor de invatamant si altor institutii publice din orice localitate din Romania. Acestea se pot inscrie in competitie pana pe 17 noiembrie, pe www.taraluiandrei.ro, la sectiunea idei din Tara lui Andrei. Proiectele castigatoare pot primi finantare de pana la 5.000 de euro sau 15.000 de euro.

Pana in prezent, prin intermediul competitiei, OMV Petrom a oferit finantari in valoare de 550.000 de euro pentru peste 60 de proiecte. In acest an, in competitie vor fi acceptate ideile care vizeaza urmatoarele doua domenii:

  • mediu - proiecte care promoveaza un comportament cumpatat, prin folosirea in mod responsabil a resurselor naturale si a inovatiei pentru protectia si valorizarea mediului inconjurator (inclusiv activitati de ecologizare si extindere a spatiilor verzi).
  • educatie profesionala - proiecte care contribuie la dezvoltarea educatiei profesionale si tehnologice din Romania, imbunatatesc actul educational, imbogatesc baza materiala si incurajeaza dezvoltarea competentelor elevilor si profesorilor.

Etapele de evaluare prin care vor trece proiectele inscrise in editia din 2016 sunt:

Citeste si:
Tinerii din Generatia Z preseaza brandurile sa se implice in CSR
Primul studiu despre...

-votul public se va desfasura in perioada 23 noiembrie - 1 decembrie 2016 si va reprezenta 30% din punctajul final

- evaluarea juriului va avea loc intre 23 noimebrie 2016 -6 decembrie 2016. Juriul "Idei din Tara lui Andrei" va analiza proiectele inscrise, iar evaluarile lor vor reprezenta 70% din totalul punctajului.

Castigatorii vor fi anuntati pe 7 decembrie 2016 in urma punctajului obtinut din votul public si evaluarea juriului. Proiectele inscrise in competitia „Idei din Tara lui Andrei” sunt evaluate de un juriu format din specialisti in educatie si probleme de mediu, bloggeri, jurnalisti, reprezentanti ai unor ONG-uri, precum si ai OMV Petrom.

Citeste si:
Burse de 400.000 de euro in competitia RO SMART in Tara lui Andrei
OMV Petrom acorda burse in...

Sursa foto: Radu Bercan Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
RO SMART in Tara lui Andrei: castigatorii care primesc 500.000 de euro