Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) a anuntat, joi, ca, dupa ce Guvernul a suplimentat cu 2,12 miliarde de lei bugetul pentru tratamentul fara interferon, va incepe, luni, negocierile pentru tratarea a 2.000 de pacienti cu ciroza hepatica decompensata, aflati in stadiul de fibroza F4, iar in perioada urmatoare vor incepe negocieri si pentru extinderea tratamentului fara interferon la pacientii cu hepatita C aflati in stadiile F3 si F2 de fibroza hepatica.

Guvernul Romaniei a aprobat suplimentarea bugetului CNAS cu credite de angajament de 2,12 miliarde lei, in cadrul rectificarii bugetului de stat pe anul 2016, efectuata printr-o Ordonanta aprobata in data de 23 noiembrie, anunta CNAS,conform News.ro.

Reprezentantii institutiei precizeaza ca aceste fonduri vor permite inceperea negocierilor cu detinatorii autorizatiilor de punere pe piata a medicamentelor cu decizie de includere conditionata in lista medicamentelor compensate, in vederea incheierii unor noi contracte cost-volum-rezultat, pentru aria terapeutica hepatita cronica virala C.

"Prima runda de negocieri va incepe in data de 28 noiembrie 2016 si va viza tratarea fara interferon a 2.000 de pacienti cu ciroza hepatica decompensata, aflati in stadiul de fibroza F4. Totodata, in perioada urmatoare vor incepe negocieri si pentru extinderea tratamentului fara interferon la pacientii cu hepatita C aflati in stadiile F3 si F2 de fibroza hepatica, acest nou contract cost-volum-rezultat vizand un numar de beneficiari semnificativ mai mare decat cel care a expirat la data de 1 noiembrie 2016", mai arata CNAS.

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate precizeaza ca joi a fost publicat pe site-ul institutiei (www.cnas.ro), in sectiunea legislatie, pentru transparenta decizionala, proiectul de Ordin al Presedintelui CNAS pentru aprobarea criteriilor ce vor sta la baza renegocierii indicatorilor de rezultat pe aria terapeutica hepatita cronica virala C. Reprezentantii CNAS mai arata ca emiterea Ordinului mentionat este o pre-conditie pentru inceperea negocierii extinderii tratamentului cu interferon la pacientii cu stadiile F3 si F2 de fibroza hepatica.

Prin precedentul contract s-a acordat tratament fara interferon pentru 5.860 de pacienti aflati in stadiile F4 si F3, o parte dintre acestia continuandu-si terapia si in acest moment, potrivit CNAS. Datele preliminare indica faptul ca aproape 99 la suta dintre beneficiarii terapiei au eliminat din organism virusul hepatic C, mai arata reprezentantii CNAS.

Sursa foto: Shutterstock/ Jesada

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri