Ministrul Afacerilor Interne, Dragos Tudorache, a anuntat, vineri, ca pentru a nu mai fi cozi la Serviciul Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor a decis alocarea imediata a 60 de posturi suplimentare, 50 pentru Bucuresti si 10 pentru Ilfov, aratand ca de luni se va lucra in doua schimburi, de la orele 07.00 la 21.00 si se va face programare online. Tudorache a spus ca roaga cetatenii ca de saptamana viitoare sa nu mai vina din cursul noptii la Serviciul Permise de Conducere din Capitala, conform News.ro.

Ministrul Dragos Tudorache a declarat ca, la discutiile cu prefectul Capitalei, Paul Petrovan, cu prefectul judetului Ilfov, Adrian Petcu, si cu conducerea Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor si-a exprimat nemultumirea pentru situatia de la Serviciul Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor din Capitala, unde oamenii stau multe ore la cozi.

El a precizat ca pe oamenii care stau la cozi nu ii intereseaza ca sunt cauze reale si obiective, legate de personal si de logistica, ci vor sa nu mai piarda multe ore asteptand sa ajuinga la ghisee, si pentru aceasta trebuie luate masuri cu impact imediat.

Ministrul a aratat ca, in primul rand, a clarificat cine este responsabil din punct de vedere operational si a stabilit ca, incepand de luni, la Serviciul Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor sa se lucreze in doua schimburi, de la orele 07.00 la 21.00.

Tudorache a dispus, pentru aceasta, alocarea imediata a 60 de posturi suplimentare, dintre care 50 la Bucuresti si 10 la Ilfov, aratand ca vor fi oameni detasati temporar din Ministerul Afacerilor Interne, pentru ca nu pot fi luati angajati care lucreaza in strada. Personalul care va fi detasat urmeaza sa fie instruit in weekend de cei care lucreaza la Serviciul Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor din Soseaua Pipera.

Tot de luni se va putea face programare on-line, ministrul precizand ca reprezentanti de la Prefectura Suceava vor veni la Bucuresti cu softul necesar. De asemenea, vor fi ghisee separate pentru programarile on-line, pentru a nu exista o suprapunere. Persoanele care vor veni la ghisee vor avea bonuri personalizate, pentru a nu lasa loc de intermedieri facute de unii traficanti de bonuri. In zece zile va exista un al doilea aparat de bonuri personalizate, cu nume, a mai spus ministrul de Interne.

Dragos Tudorache a precizat ca spera ca in urma acestor masuri sa vada schimbari efective si vizibile, el aratand ca este inacceptabil sa fim martori la aceasta situatie si sa nu facem nimic. Ministrul a mai spus ca ii roaga pe cetateni ca de saptamana viitoare sa nu mai vina din cursul noptii la Serviciul Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor din Capitala, aratand ca va urmari situatia, pentru a se asigura ca nu vor mai fi probleme.

Ministrul a spus ca trebuie luate si masuri pe termen mediu si lung, pentru ca ceea ce se rezolva in scurt timp sa fie consolidat. El a precizat ca o masura care va fi luata atat pentru Bucurestri cat si pentru judetul Ilfov este programarea pentru proba practica a celor care vor sa obtina permisul de conducere direct de pe calculatorul pe care dau examenul teoretic. Astfel, candidatii vor putea, dupa ce au fost declarati admisi, sa aleaga data pentru proba practica.

Intrebat de ce s-au luat acest masuri atat de tarziu, ministrul Dragos Tudorache a spus ca in septembrie, cand a discutat despre cozile de la ghisee, i s-a spus ca perioada din vara a fost una exceptionala si ca nu se va mai repeta. Tudorache a precizat ca a asteptat sa vada ce se intampla si, pentru sa situatia nu s-a schimbat, a intervenit.

Ministrul a spus ca luni va merge la Serviciul Permise de Conducere sa vada ce se intampla si daca oamenii detasati au avut timp suficient pentru a fi instruiti cu ce trebuie sa faca.

Sute de oameni au stat la coada, la Serviciul Permise de Conducere din Capitala, o situatie care se repeta de mai mult timp, cei care vin sa isi schimbe permisul sau sa inmatriculeze o masina fiind nevoiti sa astepte mai multe ore pana cand ajung la ghisee. Fie ca vor sa inmatriculeze o masina, sa isi shimbe permisul de conducere expirat sau sa se programeze la proba teoretica in vederea obtinerii acestuia, oamenii sunt nevoiti sa astepte mai multe ore pana ajung la ghisee.

Prefectura Capitalei spunea, joi, ca sunt cozi la Serviciul Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor pentru ca institutia are un deficit de personal de 22%, iar dintre cei 88 de angajati, doar 66 sunt prezenti, restul fiind in concedii. Oficialii institutiei sustineau ca daca vor fi ocupate cele 16 posturi vacante si va fi suplimentat numarul de angajati, situatia s-ar normaliza, pentru ca s-ar putea lucra in doua ture zilnic, pana la ora 19.30. Situatia de la Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor nu este noua, inca din vara fiind zile in care oamenii sunt nevoiti sa astepte la cozi foarte lungi.

In vara, cand la Directia Permise de Conducere erau foarte multi oameni care asteptau la cozi, oficialii Ministerul Afacerilor Interne motivau cresterea numarului solicitarilor prin „prezenta in Romania, in vacanta, a unui mare numar de cetateni romani care in mod normal lucreaza in strainatate si odata sositi in tara isi rezolva si problemele administrative”. Acestia aratau ca alte cauze ar fi debutarea programului Rabla in luna iunie, fata de anii anteriori cand a debutat in primavara si cresterea cu aproximativ 20% a numarului de absolventi ai scolilor de soferi, majoritatea fiind tineri si intentionand sa-si obtina permisul de conducere in perioada de vacanta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri