La parada de 1 Decembrie de la Arcul de la Triumf din Capitala vor participa peste 3.000 de militari romani cu peste 300 de mijloace tehnice, din care circa 50 de avioane, precum si militari din mai multe tari aliate, anunta, joi, Ministerul Apararii Nationale (MApN).

Peste 3.000 de militari si specialisti din Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Afacerilor Interne si Serviciul Roman de Informatii, cu peste 300 de mijloace tehnice, din care circa 50 de aeronave, si militari din mai multe tari aliate sau partenere vor participa joi, 1 Decembrie, incepand cu ora 11.00, la Parada militara organizata cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, in Piata Arcul de Triumf din Bucuresti, informeaza MApN.

Militarii straini vor fi din Marea Britanie, Italia, Germania, Republica Moldova, Polonia, Slovacia, Spania si SUA.

MApN precizeaza ca, tot in Bucuresti, va avea loc, de Ziua Nationala, incepand cu ora 8.00, o ceremonie militara si religioasa de depuneri de coroane si jerbe de flori la Mormantul Ostasului Necunoscut din Parcul Carol I.

Brigada Rutiera a Capitalei va dispune masuri pentru fluidizarea traficului si aplicarea restrictiilor rutiere pe arterele care converg spre Arcul de Triumf.

Citeste si:
Restrictii de trafic pentru organizarea paradei de Ziua Nationala
Restrictii de trafic pentru...

Parada de 1 decembrie: ce rute vor fi restrictionate

Mai multe rute din Bucuresti vor fi restrictionate incepand de miercuri dimineata pana joi dupa-amiaza cu ocazia zilei de 1 Decembrie, anunta Brigada Rutiera a Capitalei.

Miercuri, incepand cu ora 10.00, in Piata Arcul de Triumf, traficul va fi restrictionat, pentru amplasarea tribunelor, pe banda I pe Strada Alexandru Constantinescu catre Manastirea Casin si pe Soseaua Kiseleff, banda I, pe sensul de mers Piata Presei - Piata Arcul de Triumf, precum si pe banda I, in Piata Arcul de Triumf, sensul Piata Presei Libere, conform News.ro.

Totodata, incepand cu ora 22.00, se va interzice stationarea autovehiculelor pe Aleea Pescarus, intre Intrarea Pescarus si Restaurantul Pescarus, dar si in alveolele de pe Soseaua Kiseleff, in zona Monumentului Infanteriei.

Joi, in intervalul orar 04.00 - 16.00, va fi inchisa circulatia pe axul central al Soselei Kiseleff si pe banda I de circulatie, pe tronsonul cuprins intre Piata Presei Libere si Piata Arcul de Triumf, pe banda I pe Soseaua Bucuresti-Ploiesti, sensul de mers Piata Presei Libere catre Fantana Miorita, precum si pe banda IV a Soselei Bucuresti-Ploiesti, sensul de mers Fantana Miorita catre Piata Presei Libere, potrivit Brigazii Rutiere a Capitalei.

Citeste si:
1 Decembrie: Parada militara de Ziua Nationala a Romaniei in Bucuresti
UPDATE Parada militara de...

Tot joi, intre orele 04.00 si 16.00, va fi inchisa total circulatia (gradual, in functie de momentul sosirii tehnicii militare pentru parada) pe Soseaua Kiseleff intre Piata Arcul de Triumf si Piata Victoriei, precum si pe strazile adiacente, pe Strada Alexandru Constantinescu, intre Bulevardul Marasti si Arcul de Triumf, Bulevardul Maresal Averescu, intre Bulevardul Marasti si Arcul de Triumf, Bulevardul Constantin Prezan, intre Piata Arcul de Triumf si Piata Charles de Gaulle si pe Strada Ion Mincu, intre Bulevardul Aviatorilor si Bulevardul Ion Mihalache.

De asemenea, traficul rutier va fi restrictionat temporar si pe Bulevardul Poligrafiei, Bulevardul Marasti si Strada Clucerului, pe durata deplasarii vehiculelor angrenate in parada.

Reprezentantii Ministerului Apararii atrag atentia ca folosirea dronelor este interzisa in spatiul aerian unde se desfasoara manifestarile dedicate Zilei Nationale.

Citeste si:
PMB vrea sa obtina 170.000 de euro pentru arborii ocrotiti din...
PMB vrea sa obtina 170.000 de...
Sursa foto: Anton_Ivanov / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Cetăţenii surprinşi în parcuri riscă amenzi cuprinse între 100 şi 5.000 de lei
Setari Cookie-uri